На недобудованій хаті об'явилися образи святих






До села Берегове Мостиського району на Львіщині вже тиждень з'їжджаються паломники з усієї Західної України. Тут на вікнах цегляного недобудованого дому проявилися ікони.

"Хтось бачить на всіх вікнах, хтось лише на одному, то як рентген - один бачить всьо, а інший лиш проявлене зображення. Треба з вірою до того підходити. Я, наприклад, бачу Марію з дитятком, Покрову, Марію, над якою стоїть Ісус, і просто образ Богородиці, яка молиться над нами", - говорить місцевий 60-річний Ярослав Клок.

Вперше незвичні зображення на будові берегівчани помітили ще 31 серпня.

"29-го у нас в селі був празник Нерукотворного образу. Ще за день до того у місцевій православній церкві виставляли ікону Матері Божої Неустанної помочі. А на другий день - от таке чудо побачили. У нас всі переконані, що то якийсь знак, сподіваємось - до доброго. Може, війна скоро закінчиться, бо на однім із образів є зображення БогородиціПокрови. А це заступниця українського козацтва, значить, і наших воїнів", - каже 70-річна Катерина Іванівна.

Будинок. на вікнах якого появилися ікони, належить 30-річному Василю Гринчишину і його дружині. Молода сім'я наразі мешкає у своїх батьків. Але вже наступного року хотіли переселитися у власне житло. З початком осені думали перекрити хату.

"Зараз замість даху - клейонка, там все затече, як не перекрити. А як розпочинати роботи, як люди постійно йдуть. Особисто я тільки на одному вікні бачив зображення. Зняв його і до церкви віддав. Та прихожани бачать святих і на інших вікнах, моляться", - пояснює Гринчишин.

Щоб переконатися, що зображення на вікнах справжні і це не прості водяні розводи, місцеві священики, перш ніж розпочати служіння, намагалися відмити скло. Але відбитки стали лише яскравіші.

"То було 1 вересня, на подвір'ї багато людей зібралося. Василь, господар хати, із нашим священиком пішли наверх мити то вікно. І засіб спеціальний давали, і водою, і на сухо рушником витирали, але нічого не пропало. Люди аж плакали після того, потім всі почали разом молитися", - розповідає секретар Берегівської сільради Надія Заболітна.
Місцеві у Берегово кажуть, нічого подібного досі у їхньому селі не було.


"Тут де та хата, раніше було пасовисько, а поруч капличка. На її місці колись стояв хрест із дерева, але його ще у ті більшовицькі роки знищили. Викинули в ріку. Хтось з чоловіків витяг пару деревин і закопав тут, а потім звели каплицю. Чи пов'язувати це з нинішнім об'явленням - не знаю, але хочеться вірити, що це символізує нашу перемогу на війні над російською армією", - додає Ярослав Клюк.

Щоб підтвердити, чи справді на вікнах зображенняце знак з гори і до цього не приклалася людина, над склом треба провести низку експертиз.

"Не знаю, чи це будуть робити, чи то потрібно комусь. Люди і так вірять. От моя дочка привела до цього місця сина, до того він був такий неспокійний, всюди його було повно, капризний. А після прийшли додому, і дитину як підмінилипослушний, ласкавий. Справді чудо якесь", - каже Марія Кранчук зі Львова.
Вікторія Цимбаліста



http://gazeta.ua/articles/regions/_na-nedobudovanij-hati-obyavilisya-obrazi-svyatih/646003
Поделитесь, и будет Вам счастье!
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top