Дніпропетровці обирають нову назву міста з 9 варіантів


У Дніпропетровську розпочали опитування жителів щодо варіантів нової назви міста.

Висловитись щодо цього дніпропетровці можуть, заповнивши спеціальну форму на офіційному інтернет-сайті міської ради, пише "Радіо Свобода".

Станом на неділю найбільше голосів набрала назва Дніпро (44,7 відсотка). Проголосувало близько тисячі осіб. Пропонуются наступні варіанти: Дніпропетровськ, Дніпрослав, Дніпро, Січеслав, Дніпровськ, Дніпрополь, Кодак, Новий Кодак, Святослав.

За даними з міськради, жителі, які мають інші пропозиції щодо перейменування міста, мають надати пропозицію в письмовій формі на імʼя в. о. міського голови з обов'язковим обґрунтуванням.

Окрім того, як поінформували в міськраді, з 13 серпня у районах міста розпочнуться громадські слухання щодо варіантів нової назви міста. Згідно зі Статутом територіальної громади Дніпропетровська, слухання відбудуться в усіх 8 районах міста, в будівлях райрад.

Щотижня в Дніпропетровську відбуваються засідання спеціальної комісії міськради з питань зміни топоніміки. Раніше в цій комісії заявляли, що фахівці наразі розглядають кілька основних варіантів нової назви ДніпропетровськаДніпрослав, Січеслав, Дніпро, Дніпровськ тощо. За даними соцопитування 2010 року, кожному третьому жителю Дніпропетровська не подобалась назва.

Нагадаємо, у квітні 2015 року Верховна Рада України ухвалила закон про засудження комуністичного й нацистського тоталітарних режимів. У травні закон підписано президентом. Перейменуванню підлягають обласні центри Кіровоград та Дніпропетровськ. Так звані закони про декомунізацію мають бути втіленні в життя за півроку. Перейменування вулиць та площ ухвалюється на місцевому рівні. Що ж до зміни назв міст, то остаточне рішення за парламентом.



http://gazeta.ua/articles/life/_dnipropetrovci-obirayut-novu-nazvu-mista-z-9-variantiv/639110
Поделитесь, и будет Вам счастье!
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top