300 канадців учитимуть тактики та виживанню українських вояків






14 вересня у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки у селі Старичі Яворівського району на Львівщині стартував українсько-канадський курс підготовки військовослужбовців Збройних сил України. Близько 300 канадських військових до березня 2017 року навчатимуть українських вояків основам тактичної медицини, знешкодженню вибухових пристроїв, обороні блокпостів, супроводу військових.

У ході навчань основна увага приділятиметься тактичній підготовці військовослужбовців, які діятимуть невеликими групами.

Курс підготовки передбачає також навчання із знешкодження боєприпасів та утилізації вибухових пристроїв, підготовку фахівців військової поліції, медичну підготовку, вивчення методів евакуації поранених з поля бою, безпеку польотів.Мовні курси та навчання з безпеки польотів будуть проходити на території Канади.

Спільні навчання будуть максимально наближені до реальних бойових умов. Тренування проходитимуть не тільки на Львівщині, але й у Кам'янець-Подільському центрі розмінування та Хмельницькому.

"Ця місія є ще одним кроком у довготривалій співпраці Канади з Україною. Навчання будуть вигідними для обох сторін, бо ми зможемо обмінюватись бойовим досвідом. На даний момент українці навчатимуть канадців користуватись вітчизняним озброєнням, але пізніше ми використовуватимемо і канадську стрілецьку зброю. Мушу зазначити, що ця місіє є тренувальною, а не бойовою, отже, зброя буде використовуватись тільки з метою підготовки інструкторів. Тут, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, ми зосередимося на двох основних напрямках: викладання загальних та спеціальних навичок піхоти та підготовка медичного персоналу. До другого напрямку ми залучили військових медиків світового рівня. В Києві ж буде здійснюватися підготовка підрозділів військової поліції. Ми навчатимемо невеликі групи слідчо оперативній роботі. А в Кам'янець-Подільському пройдуть курси із знешкодження боєприпасів та утилізації вибухових пристроїв. Це пов'язано із тим, що Канада надала Україні обладнання для знешкодження саморобних вибухових пристроїв", - каже командувач канадських підрозділів у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки підполковник Джейсон Гіні.

Канадці за свої кошти закуплять та відвантажать нелетальне військове обладнання.

Україно - канадський курс підготовки українських вояків проходить у форматі Багатонаціональної Спільної Комісії, до якої входять Україна, США, Канада і Великобританія.



http://gazeta.ua/articles/regions/_300-kanadciv-uchitimut-taktiki-ta-vizhivannyu-ukrayinskih-voyakiv/647284
Поделитесь, и будет Вам счастье!
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top