Обмін полоненими та відведення важкої зброї відкладуть - експерт


Виконання пунктів мінських угод про обмін полоненими та відведення важкої зброї може зависнути на невизначений час. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос.

"Мінський процес має завершитися до кінця року. Але сторони навряд чи виконають свої зобов'язання до зазначеного терміну. Тому виконання двох важливих пунктів - обмін полоненими та відведення важкої зброї - також може зависнути", - каже експерт.

Він не виключає, що мінські угоди можуть бути пролонговані. "Але навряд чи збережуться у такому ж форматі. Все залежатиме від спільної позиції наших союзників та України. Якщо союзники погодяться з українськими аргументами, то угода може бути переглянута на нашу користь. Якщо ж наполягатимуть на неухильному дотриманні, то вона не переглядатиметься. Однак може бути пролонгована. Але вже зрозуміло, що графік виконання мінських угод порушений і досягти запланованих результатів буде вкрай важко", - вважає Семиволос.

Він зазначив, що кожна зі сторін-учасників переговорів й надалі намагатиметься досягти максимально вигідних для неї результатів. А терміни вирішення конфлікту, на його думку, залежать від Росії - "від того, як довго вона готова витрачати ресурси на цю війну".



http://gazeta.ua/articles/politics/_obmin-polonenimi-ta-vidvedennya-vazhkoyi-zbroyi-vidkladut-ekspert/646447
Поделитесь, и будет Вам счастье!
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top