У Вінницьку облраду вперше зайшли радикали (АНАЛІТИКА)

адикальна партія Олега Ляшка вперше брала участь у виборах до Вінницької обласної ради.

До цього її місцева представниця Анна Філонова (дружина екс-радикала, нинішнього заступника штабу БПП Миколи Філонова) пробувала сили лише на довиборах у Липовецькому районі у 2012 році. Тоді вона програла і представниці влади Любові Спірідоновій, і нинішньому очільнику радикалів, а тоді представнику «Батьківщини» Віктору Качуру. З тих пір радикали на Вінниччині значно зміцнили свої позиції. У минулому році на президентських та парламентських виборах вони отримали відповідно 5,5% та 6% підтримки.

На нинішніх виборах їм довірили свої голоси 9,6% вінничан. Цей результат дозволить їм отримати 8-9 мандатів у Вінницькій облраді. Першим номером до ради потрапляє син головного радикала, мер Немирова Олександр Качур. Його батько не балотувався до облради, оскільки вирішив повернути собі крісло міського голови Немирова. Що з успіхом і зробив.

Компанію О.Качуру складуть колеги по Немирову: заступник міського голови Немирова Михайло Кременюк та депутат обласної ради Леонід Галушко. У 2010 році Леонід Володимирович балотувався від «Батьківщини» у рідному для нього Чернівецькому районі. З фракції «Батьківщини» він вийшов одним з перших. Заодно вирішив і район для балотування змінити. І це дало свої результати – він знову депутат. Один з небагатьох, які зберегли свій мандат.

Також новобраним депутатом став київський підприємець Тарас Кобець, якого обрали у Погребищенському районі. Цікаво буде поспостерігати за діяльністю новообраного депутата Володимира Криська. Сьогодні він тимчасово безробітний, але ще кілька місяців тому очолював обласне управління екології і природних ресурсів. З цієї посади його зняв Валерій Коровій, якому зараз за будь-що необхідно сформувати більшість в облраді. І тут він, напевно, буде розраховувати на голоси радикалів в тому числі. Але факт є факт – земляки з Бару підтримали свого колишнього голову райради.

Жанна Дмитренко, поетеса з Гнівані, має досвід депутатської діяльності. У 2006 році вона пройшла до облради від «Батьківщини». З тих пір змінила і партію, і місце роботи - тоді вона працювала заступником голови Тиврівської РДА, а зараз провідний методист обласного центру народної творчості.

Тема місцевого самоврядування добре знайома й Андрію Мельнику. Він працює провідним спеціалістом організаційного відділу Тульчинської районної ради.

А ось для Валерія Тимченка, директора ПП «Гіплар», що має трохи землі у Літинському районі, депутатська  стезя буде новою. Може пройти до ради від радикалів ще один фермер – Володимир Гаврилюк. Наразі все вирішуватимуть соті долі процента.

А ось зовсім без шансів на проходження залишилася ціла низка знаних в області людей: діючий депутат Микола Андрусишин, головний люстратор Анатолій Банах, колишній директор шкірвендиспансера Сергій Бельц, депутат міської ради, екс-свободівець Антон Бойдаченко, екс-голова Немирівської райради Валерій Каричинський, спортсмен-бізнесмен Борис Максимчук, головлікар Вінницької райлікарні Юрій Шеремета, екс-голова Стрижавської селищної ради Василь Яковенко. І навіть безробітний з Вінниці Анатолій Джига.  А також кілька десятків бізнесменів та фермерів.

Нагадаємо, «Блок Петра Порошенка «Солідарність» отримає у Вінницькій облраді 27 мандатів. А Вінницька обласна організація ВО «Батьківщина» на цих виборах прогнозовано отримала друге місце – 18%. 

Автор: i-vin.info
Поделитесь, и будет Вам счастье!
Другие материалы в этой категории: « Навіщо Вінниччина Коломойському?
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top