"Це конфлікт актуальної і старої системи, яка смердить феодалізмом", - Проскурня про своє звільнення


Сергій Проскурня, виконувач обов'язків художнього керівника Черкаського драмтеатру ім. Т. Шевченка, прокоментував конфлікту ситуацію із акторами театру. Проскурня під час прес-конференції 18 вересня заявив, що йде з посади.

"Ці закиди не адміністративні, а частина творчого процесу. Глядачі і актори діляться на дві аудиторії: аудиторія класичного, академічного стилю і молодша аудиторія, яка прагне чогось нового. Ця зустріч не щоб виправдовуватись,вибачатись чи звинувачувати когось. Одного разу актори читали з листочків на вечорі представленому Осьмачці і я знав, що це мені згадають. Але це був одноразовий вечір. За три репетиції практично зробили начерк вистави. Зараз над виставою працюю 12-18 днів - це мій стиль", - прокоментував звинувачення акторів Проскурня.

"Я жодного разу не приймав рішень, які не обговорювалися із колективом. Це конфлікт актуальної і старої системи, яка смердить феодалізмом. Модель театру можна втілювати навіть на килимку. І в подальших планах Жадан буде, а в театрі ні. Художній керівник не повинен сидіти із 9 до 18, і ставити вистави", - сказав Проскурня.

Нагадаємо, що 22 липня актори написали звернення про усунення Сергія Проскурні від обов'язків художнього керівника театру. 17 серпня колектив театру розкритикував дії Проскурні на сесії обласної ради, назвавши його ставлеником регіоналів.



http://gazeta.ua/articles/regions/_ce-konflikt-aktualnoyi-i-staroyi-sistemi-yaka-smerdit-feodalizmom-proskurnya-pro-svoye-zvilnennya/648243
Поделитесь, и будет Вам счастье!
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top