У Вінниці речі радянської епохи віддавали задарма





Біля вінницького кінотеатру "Росія" почався вільний обмін речами рядянської епохи. Проект ініціювали в рамках художньої культурно-мистецької резиденції "Над Богом" . Вони приймають книги, посуд, одяг, техніку, прикраси, які виготовляли в Радянському Союзі.

"Це пов'язано з реалізацією декомунізаційних законів та переосмисленням історичного минулого. Тут зібралися активні молоді люди, митці, інтелектуали. До нас приходять звичайні перехожі. Вінниця унікальна тим, що люди несуть купу книг. Лише в перший день принесли три радянські енциклопедії від "А" до "Я", які розповідають, хто такий Ленін, Сталін, Карл Макс, що таке комуністичний суботник" - розповідає художниця Уляна Биченкова.

Те, що люди привозять з домівок неформально архівується. Називають його своєрідним краєзнавчим музеєм. Люди віддають все не потрібне, яке шкода було викинути на смітник.

"Кожна річ з радянського побуту цікава. Пенсіонери позбулися від листівки "Слава радянській армії". Подружжя принесли дитячі іграшки ще тих років. Люди дивуються, що можна будь-яку річ взяти на обмін безкоштовно. Але ми пішли шляхом бартеру. , - говорить художниця Марія Семененко. - Художники дуже люблять барахолку і всі мріяли попасти на неї у Вінницю. Але з цим тут проблема. Місцева влада забороняє стихійну торгівлю".

Вінничани приносять речі вдень і вночі. Залишають у накритих дерев'яних конструкціях на випадок дощу. В будь-який час без нагляду можна обміняти вподобані предмети вжитку.



http://gazeta.ua/articles/culture/_u-vinnici-rechi-radyanskoyi-epohi-viddavali-zadarma/644666
Поделитесь, и будет Вам счастье!
Другие материалы в этой категории: У Вінниці "орел Авакова" начальник міліції напав на журналіста (відео) »
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top