Декомунізація на Черкащині: Леніна зняли краном-тягачем і відправили в музей


Закон про декомунізацію в Україні успішно впроваджується на практиці. 5 вересня у селищі міського типу Шрамківка, що на Черкащині місцеві активісти зібралися в центрі, щоб прибрати багаторічний пам'ятник Володимиру Леніну.

Акція не носила масштабний характер, і пройшла за допомогою невеликої групи активістів та автокрана-тягача. Хлопці закріпили трос на пам'ятнику і зняли його з постаменту, пізніше вклавши на авто. В результаті Ленін зберігся повністю непошкодженим.

Пам'ятник вже чекають в Черкасах в історичному музеї, де його реставрують та виставлять в ролі експонату. В Черкаси Ленін прибуде у найближчі дні.

"Раніше на пам'ятник Леніна взагалі мало хто звертав увагу, але останні події змусили замислитись, - каже 44-річний Олександр, автор відео. - Треба розуміти, що діячам комунізму, особливо таким, як Ленін, в сьогоднішній Україні місця немає, тому і вирішили його прибрати. Вважаю, на цьому місці має бути пам'ятник нашим сучасним героям.

В той же час хотілося показати, що в українських селах живуть не звірі, а нормальні цивілізовані люди. Тому не стали просто так закидувати Леніну петлю на шию та валити з постамента прямо на землю, відривати голову, тощо.

Один з жителів Шрамківки проявив ініціативу і допоміг з автокраном, а інші домовились з черкаським музеєм, щоб нашого Леніна забрали в ролі експонату. Тому акуратно цивілізовано зняли Іліча та відправили на "музейний спочинок", - каже активіст.



http://gazeta.ua/articles/life/_dekomunizaciya-na-cerkaschini-lenina-znyali-kranomtyagachem-i-vidpravili-v-muzej/647073
Поделитесь, и будет Вам счастье!
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top