Хасиди в Умані відмолили гріхи і продовжують святкувати






Сьогодні паломники-хасиди в Умані відпустили свої гріхи. Тисячі вірян, які святкують тут юдейський Новий рік, зібралися біля ставу в районі паломництва, щоб помолитися. Хасиди читали молитви, танцювали, співали та купалися.

Ритуал тривав кілька годин. До сходу першої зірки паломники біля ставу у білому одязі читали молитви та вигукували ім'я Рабі Нахмана.

"Всі гріхи відійшли. Тепер як з чистого листка життя. І так до нового року. Молитися треба тут, а купаються більшість дома. У ставок стрибають молоді й гарячі", - розповідає паломник Натан Зівін з Ізраїлю.

Опісля всі віряни повернулися додому на святкову вечерю.

Цілодобово в районі паломництва працюють міліціонери. Рятувальники з вогнегасниками стежать, щоб не було пожеж у квартирах. Прибиральники не встигають наводити лад на вулицях в районі паломництва. Скрізь валяється сміття, проте місцеві жителі кажуть, що минулі роки було гірше. Перевізники чергують на ближніх вулицях. Завтра перші паломники почнуть залишати місто.

Нагадаємо, біля 30 тисяч паломників-хасидів приїхали святкувати 5776-й юдейський Новий рік до могили свого праведника Рабі Нахмана. Вірять, що кожен хасид хоч раз у житті має тут побувати.



http://gazeta.ua/articles/regions/_hasidi-v-umani-vidmolili-grihi-i-prodovzhuyut-svyatkuvati/647413
Поделитесь, и будет Вам счастье!
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top