Димова завіса огорнула вже й Харківську, Дніпропетровську і Луганську області


3 вересня Дніпропетровськ і Кривий Ріг накрили хмари диму невідомого походження. Задимлення спостерігається у всіх районах обох міст, повідомляє "Радіо Свобода".

Видання також зазначає, що в містах ходять чутки про нібито аварії на підприємстві уранової промисловості або хімічному підприємстві.

У той же час, в ДержНС повідомили, що "станом на 3 вересня 2015 року на території Дніпропетровської області надзвичайних ситуацій, пов'язаних з лісовими пожежами, не зафіксовано".

Як заявили у відомстві, "задимлення, яке спостерігається в окремих районах області може поширюватися із сусідніх регіонів, де тривають роботи з ліквідації пожеж в екосистемах".

Голова ДержНС у Дніпропетровській області Андрій Кульбач сказав, що задимлення йде з боку Полтавської та Київської областей, де горять торфовища.

На його думку, воно може бути також пов'язане із зростанням кількості пожеж в області. Так, 3 вересня в Новомосковському районі горіло звалище.

"Найбільше задимленняпо акваторії Дніпра, адже вода притягує дим. Зараз санстанція робить заміри на наявність шкідливих речовин в повітрі", - повідомив також Кульбач.

Також димова завіса опустилася на Луганську область, про повідомляє 112.ua.

Крім того, як повідомляє "Укрінформ", смог із запахом гару спостерігається і в деяких районах Харкова.

Як пояснили у Харківському гідрометцентрі, смог над містом пов'язаний з вологістю нижніх шарів атмосфери на фоні спеки, яка в середу і четвер, перевищила 34 градуси Цельсія :"В атмосфері за відсутності вітру може затримуватися дим від вогнищ або діяльності підприємств".

Раніше повідомлялося, що пожежу в лісі під Києвом вдалося ліквідувати. Нагадаємо, у ніч на 3 вересня в результаті пожежі у Білодніпровському лісництві виникло сильне задимлення, яке розповсюдилося на столицю.



http://gazeta.ua/articles/regions/_dimova-zavisa-ogornula-vzhe-j-harkivsku-dnipropetrovsku-i-lugansku-oblasti/645714
Поделитесь, и будет Вам счастье!
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top