На Тернопільщині священика підозрюють у підміні стародавніх ікон


У храмі міста Бучач, що на Тернопіллі, миряни п'ятий рік поспіль не можуть з'ясувати до справжніх старовинних ікон вони звершують молитви чи вже до підроблених.

До збудованої у 1610 році церкви Святого Миколая краяни ходили чотири століття. Навіть у часи заборон. Тепер вірні так пересварилися між собою, що й спілкуватися відмовляються. А все через церковні святині, у викрадені та підроблені яких звинувачують місцевого священика.

Як пишуть у програмі "Гроші", місцеві мешканці переконані, що більшість безцінних пам'яток сакрального мистецтва давно продали, а на їхньому місці встановили копії. Перевірити твердження вірян виявилося не простим завданнямікони прикріплені намертво. А для проведення експертиз треба, як мінімум, їх оглянути зблизька і за допомогою спец препаратів.

Проте зміни у храмі помічають і неозброєним оком. За словами доктора мистецтвознавства Михайла Станкевича, який виріс у Бучачі і написав про нього книгу, він кілька разів робив детальні фото храму. На цих світлинах і видно разючі зміни. Каже, що тепер його книжка із переліком цінностей храму Святого Миколая дедалі більше нагадує перелік зниклих речей.

Священик зі свого боку переконує, що всі святині оригінальні, а звинувачення його опонентів - безпідставні фантазії. Каже, просто окрема когорта осіб у храмі хоче "поставити" свою людину.

Щоб поставити крапку у суперечці п'ятилітньої давнини журналісти запросили до храму експертів, які на 12 травня нарешті запланували офіційну експертизу святинь.



http://gazeta.ua/articles/regions/_na-ternopilschini-svyaschenika-pidozryuyut-u-pidmini-starodavnih-ikon/623937
Поделитесь, и будет Вам счастье!
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top