Через візит Порошенка у Львів перекрили рух у південній частини міста






Сьогодні у президент України Петро Порошенко приїхав до Львова, аби присвоїти львівській Академії сухопутних військ статус "національної". Прибув також Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Напередодні водіїв Львова попередили, що у зв'язку з візитом високих осіб рух на виїздах вулиць Виговського, Володимира Великого, Стрийської буде обмежений.

"Одні незручності через президента,каже житель селаСокільники Іван Мусійчук.Віз тещу на операцію в лікарню, мусив об'їжджати по Кульпарківській. 20 хвилин в корках стояли. Теща в машині плаче, від болю корчиться. Для чого Порошенко сюди навідується? То він пам'ятник у Львові відкриває, то академії статус призначає. Піарить свою партію? Хай краще на Схід їздить, де війна іде. На президентських виборах обіцяв, що війну за пару днів припинить. Півтора року пройшло. І не стидно йому в очі людям дивитися?"

О 14.00 вздовж паркану академії ходять кінологи із вівчаркою. Там, де собака зупиняється, військовий штрикає в землю металевим прутом. Поміж туями і пихтами ходять охоронці з біноклями, перемовляються по раціях.

На плацу вишикувались довгими шеренгами вихованці академії. Тренуються дружно і одноголосно викрикати вітання з президентом, потім вправляються марширувати по колу під супровід оркестру.

Хідники по обидві сторони військового навчального закладу та біля воріт, через які повинен заїжджати автомобіль гаранта, патрулюють працівники служби безпеки. Просять перехожих, що йдуть по тротуару біля академії, обходити навчальний заклад через парк.

"Та шо я, терористка якась, чи шо? Най си їде ваш Порошенко, в мене ноги болять кругами ходити!"сперечається з охоронцями 62-річна Марія Антощак. Ті крутять головами, показують руками шлях в обхід.

"Пані,зрозумійте, в нас такі правила",- переконує її кремезний коротко стрижений чоловік, поправляючи спіральний дріт навушника.

Через декілька хвилин, з-за повороту з'явилися машини президентського кортежу. Заїхали через ворота на територію академії. З одного авто вийшов Порошенко, з іншихобласне та міське керівництво. З колонок зазвучав гімн.

"Армія тепер завжди буде в центрі уваги керівництва держави. Часи бездумного, необережного і злочинного пацифізму залишилися в минулому. Попереду, на жаль, постійна загроза зі Сходу, яка триматиме нас в тонусі. Досвід АТО показав, що офіцер був і залишається центральною фігурою на полі бою. Від його компетентності залежить і результат бою, і життя солдатів, тому сьогодні як ніколи актуальним є підготовка висококласних фахівців", - зазначив Петро Порошенко, присвоюючи Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного статус національної.

Після урочистостей в Порошенко разом із Генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом вирушили до Міжнародного центру миротворчості та безпеки, що у селі Старичі наЛьвівщині. Там, у рамках програми "Партнерство заради миру" спільно відкривали міжнародні навчання з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій "Україна-2015".



http://gazeta.ua/articles/regions/_cerez-vizit-poroshenka-u-lviv-perekrili-ruh-u-pivdennij-chastini-mista/648749
Поделитесь, и будет Вам счастье!
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top