Головну площу Львова зроблять сучасною і зеленою


Центральний фонтан Львова перед театром опери та балету імені Соломії Крушельницької повністю змінять. Тепер він буде "сухий" - вода падатиме на рівні тротуару, без бар'єрів і додаткових конструкцій. Також світитиметься, а у святкові дні від нього лунатиме музика оперного театру. А коли в театрі ітиме спектакль, вода у ньому гратиме в такт.

Реконструкцію робитиме азербайджанський благодійний фонд "Сокар-Благо". Фонд сам став ініціатором, і міська рада дала згоду. Це буде подарунок від азербайджанського народу для Львова. Коштуватиме інвесторам реконструкція близько 300-500 тис. євро. Обладнання для фонтану закуплять у канадської компанії, а світлове обладнанняу німецької.

"У чаші назбирується дуже багато бруду. А також з неї у спеку випаровується вода. Тому у світі відмовляються від стандартних фонтанів, - пояснив головний архітектор міста Юліан Чаплінський. - Зимою це місце можна буде використовувати для ялинки, по ньому просто можна буде іти. А сьогодні у нашому кліматі, коли вода замерзає, фонтан стоїть мертвий і там лише збирається сміття. У новому фонтані також буде встановлено метеостанція, яка буде слідкувати за вітром та вологою. Вона автоматично буде регулювати висоту води у фонтані."

Площу перед оперним також оновлять. Тут будуть клумби, дерева, які захищатимуть її від проїжджої частини. Лавочки вмонтують у зелену зону, вони будуть з розетками для зарядки телефонів і ноутбуків, вай-фаєм і доступом до онлайн-бібліотеки. Атракціони, дитячі машинки, столики заберуть.
"Площа стане цікавою. Тут збиратимуться інтелігентні люди," - додав Чаплінський.

Гранітна плитка буде сірого і темно-сірого кольорів. Хвилями на ній ітиме мінімальне освітлення.

Проект фонтану на стадії погодження. Підготовчі роботи почнуть найближчим часом.



http://gazeta.ua/articles/regions/_golovnu-ploschu-lvova-zroblyat-suchasnoyu-i-zelenoyu/646451
Поделитесь, и будет Вам счастье!
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top