Партія "Укроп" почала зі скандалу: забули узгодити емблему з автором











"В іншій країні, я був би вже заможньою людиною, а в нашій відчуваю себе обкраденим ЛОХОМ", - написав київський художник Андрій Єрмоленко.

Приводом до такого умовиводу послужила ілюстрована новина про запуск нової політичної сили. Керівники давно анонсованої партії "Укроп" вирішили взяти за знак для неї перше, що з цим словом асоціюється - одноіменний шеврон, який на своїх грудях навіть пан президент носив.

Все б, може, й нічого, але творецьмалюнка про те, що його робота буде логотипом партії, дізнався далеко не перший, а тількиз новини.

"От мені цікаво. А хтось з них додумався, чи я дам дозвіл на використання цієї символіки для партії?Я ж це робив для наших вояків, а не для партій!", - написав художник, немало підливши олійної фарби в вогонь.

Очікувано після того на "нових політиків" ринули грозинарікань і новинні заголовки про честь шеврона. Мовляв: "Політики від природи: ще кампанію не почали, а вже крадуть", "ПРИВАТизували і слово, й зображення". Або: "Людина-рейдер - рейдер у всьому", "Рейдери колишніми не бувають".

"Гроші Коломойського в дії. Ну і викрадений і присвоєний, хоч всенародно визнаний, логотип авторства Андрія Єрмоленка. Ви йому хоч квартирку в Києві купіть, чи шо", - запропонував у фейсбуці журналіст Роман Кабачій.

Дійсно, сучасна історія України вже знає подібні стосунки підприємця з художником. Колись власник корчми "Тарас Бульба" й інших московських ресторанів Юрій Білойван розповів, як допоміг другові, який носився з цікавими проектами, проте нікого не міг ними зацікавити:

"В Україні ніхто не хотів вкладати грошей. Він навіть думав на все плюнути й виїхати в Америку. Я попросив Владислава лишитися. Купив йому в Києві квартиру, а він відпрацював". По правді відпрацював, бо це Владислав Єрко.

Андрій Єрмоленко: Єврейська рота
Андрій Єрмоленко: "Єврейська рота"

Подібного висліду можна чекати і з теперішнього становища. Подружилися б, то митець-революційнер іще й знак "Привата" намалював би.

Але, здається, дніпропетровським хлопцям не сподобався спосіб, у якийіз ними стали встановлюватиконтакт - наїзди з матюками у прилюдних дописахі з міткамито Корбана, то Філатова. Таке припущенняроблю з обговорення під дописом усе того ж Денисенка. Недавно це дніпропетровський націоналіст-"свободівець", тамтешнього Леніна валив ще як керівник обласного "Правого Сектора", а видно, що недавній час співпраці з людьми Коломойського минув не даремно. "Питання про гроші криком не вирішуються. Ти паче - в мене на сторінці", - дослівно відписав він на черговий закид про порушення авторського права.

Через добу баталії в інтернеті все тривали, а керівник політсили Геннадій Корбан сповістив зі свого профеля про "нову главу в українській історії" і похваливсяреєстрацією в Мін'юсті. З постскриптумом:

"P.S. Щодо логотипа можете не хвилюватися. Питання авторського права - врегульоване."

І можна було би зітхнути з радістю за київського ремісника, проте хто за тих "рейдерів" поручається? Хтозна, що то по-їхньому значить - "питання врегульоване"...

І дійсно, набравши номер Єрмоленка, я почув, що питання не врегульоване, а досі відкрите. Ібільшого розголошувати художник поки що не бажає.

Чекаючи розв'язки, можна переглянути кілька картин сучасного майстра:



http://gazeta.ua/articles/life/_partiya-ukrop-pochala-zi-skandalu-zabuli-uzgoditi-emblemu-z-avtorom/632518
Поделитесь, и будет Вам счастье!
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top