Комісія обговорює два основних варіанти зміни назви міста Дніпропетровськ


У комісії з питань зміни топоніміки, що створена при Дніпропетровській міській раді, обговорюють два основні варіанти зміни назви міста ДніпропетровськДніпрослав та Січеслав, повідомив член комісії, історик Сергій Світленко.

За його словами, варіант "Дніпрослав" містить елементи двох попередніх назв мегаполісу"Катеринослав" та "Дніпропетровськ", що дозволяє "утвердити тяглість та спадкоємність топонімічної традиції".

Як зазначив історик, ця назва "уславлює сакральний природний об'єкт України"річку Дніпро. Він також відзначив милозвучність похідних назв"Дніпрославська область", "Дніпрославщина","дніпрославці".

"Утвердження нової назви "Дніпрослав" не буде суперечити скороченій, побутово-розмовній назві "Дніпро", яка набула поширення останнім часом",вважає Сергій Світленко.

За словами історика, інший варіант назви мегаполісу"Січеслав"є однією з історичних неофіційних назв міста, що містить "національно-патріотичну складову й уславлює Запорозьку Січ". Зародившись під час визвольних змагань 19171921 років, термін був відроджений за часів горбачовської "перебудови" і набув популярності за незалежної України.

"Нині ця назва набула нового звучання за умов участі мешканців нашого краю в антитерористичній операції на сході України",сказав фахівець.

Як варіанти, за словами Сергія Світленка, також обговорюють назви "Дніпро", "Кодак", "Новий Кодак" та інші.



http://gazeta.ua/articles/regions/_komisiya-obgovoryuye-dva-osnovnih-varianti-zmini-nazvi-mista-dnipropetrovsk/633198
Поделитесь, и будет Вам счастье!
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top