На паркані вінницької бібліотеки з'явився портрет Стуса






У Вінниці портрет поета Василя Стуса намалювали на паркані староміської бібліотеки. Про це кореспондентуGazeta.ua стало відомо під час фестивалю, який проходить на честь поета.

Автор ідеї художник Олександр Никитюк оздобив портрет орнаментами центральної та східної України, аби довести, що країнаєдина. Місце також вибрав невипадково.

"Усі цікавинки зазвичай розміщують в центрі міста. Та ми вирішили, що менш "активні" райони міста також достойні уваги. Стусвелика людина. Тож тепер паркан невеличкої тутешньої бібліотеки прикрашатиме його портрет", - сказав Никитюк.

Доки художники малювали портрет поета, поряд на поетичному майданчику активна молодь читала його вірші. На захід зібралось більше двох сотень людей.

"Наша головна мета привернути увагу людей до Стусівського слова та подій на Донбасі.

Василь Стусписьменник, що народився та писав на Вінниччині, а дитинство провів на сході, де і пізнав антигуманну радянську владу. Його творчість тісно пов'язана з подіями, що відбувають зараз у нас. Поряд з портретом поета ми зобразили дерево життя, що означає, що Стус живий, а слово його актуальне і нині",- розповів Олександр Никитюк.

Після того як художники закінчили малювати візерунки, розмалювати їх дозволили дітям. Сім'ям з маленьким дітьми, видали ковдри. Вони вмощувались на траві. Майже всі приходили родинами.



http://gazeta.ua/articles/regions/_na-parkani-vinnickoyi-biblioteki-zyavivsya-portret-stusa/644786
Поделитесь, и будет Вам счастье!
Другие материалы в этой категории: У Вінниці "орел Авакова" начальник міліції напав на журналіста (відео) »
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top