Запорізька облрада забажала для регіону спеціального статусу


Сесія Запорізької обласної ради підтримала проект Закону України "Про спеціальний правовий режим застосування норм законодавства України в соціально-економічній, бюджетній та інших галузях на територіях з ускладненою екологічною ситуацією".

У ході сесії 27 серпня звернення на підтримку проекту закону зібрало депутатську більшість - спецстатус Запоріжжя підтримали 66 з 69 присутніх депутатів, пише "Голос Запоріжжя".

Основною ідеєю законопроекту стало розширення адміністративних і бюджетних повноважень місцевих рад і комплексна соціальна підтримка жителів Запорізької області.

Йдеться про можливість поліпшення соціально-економічної ситуації шляхом перерозподілу податкових зборів для збереження коштів у місцевих бюджетах. Надалі збережені кошти мають спрямовуватися на реалізацію медичних, екологічних та освітніх проектів, соціальну підтримку населення.

"Законопроект націлений на процвітання області і всієї України. Крім того, він вписується в рамки адміністративно-територіальної реформи, яка була оголошена в Україні та може стати її невід'ємною частиною", - стверджує депутат обласної ради Олена Семененко.

Запорізька облрада звертається до Президента та Верховної Ради України із закликом розглянути і прийняти закон.

Нагадаємо, 31 серпня Верховна Рада збереться на позачергове засідання, на якому планує попередньо схвалити внесення змін до Конституції щодо децентралізації.

31 липня КС оголосив висновок про те, що законопроект про внесення змін до Конституції з децентралізації відповідає вимогам статей 157 і 158 Основного закону.



http://gazeta.ua/articles/regions/_zaporizka-oblrada-zabazhala-dlya-regionu-specialnogo-statusu/644520
Поделитесь, и будет Вам счастье!
Другие материалы в этой категории: Семенченко: «Донбассу» приказали покинуть Мариуполь »
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top