Нова Київрада: команда Черновецького, ресторатори, власники ринків та МАФів

Київ отримав нових депутатів. Згідно з результатами голосування 25 жовтня, оприлюдненими Центрвиборчкомом 3 листопада, найбільше місць в Київраді 8-го скликання отримали депутати від "Солідарності" – 52 мандати. Щоб здобути такий результат, БПП та "УДАР" об’єдналися в одну політичну силу.

Друге місце посіла "Самопоміч" львівського мера Андрія Садового – 22 мандата. "Батьківщина" Юлії Тимошенко отримала 17 місць, "Єдність" Олександра Омельченка – 15, "Свобода" Олега Тягнибока – 14.

Минулого року розклад сил в Київраді кардинально відрізнявся від нинішнього. Політична сила мера міста Віталія Кличка втратила 20 мандатів. Взагалі не потрапили в Київраду Радикальна партія Олега Ляшка, "Демальянс" Василя Гацько і "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, які мали представництво в минулому скликанні.

Особливістю цих виборів до Київради була аномально велика кількість реклами від "Руху за реформи" Сергія Думчева, якому приписують зв’язки з сім’єю Януковича. До Київради його сила не потрапила. Ще однією родзинкою виборів була фейкова та епатажна кампанія бізнесмена Гаріка Корогодського, який також завісив Київ веселою агітацією.

Що стосується людей, які найближчі роки вирішуватимуть долю Києва, то мешканцям столиці варто бути готовим до нових земельних скандалів, хаотичної забудови та до боротьби власників незаконних МАФів за своє виживання, оскільки чимало представників цих бізнесів потрапили до Київради.

Читайте также: Контроль над избранниками: как отозвать из Киевсовета депутата-бездельника

Крім того, повернулися представникіи команди "космічного мера" Леоніда Черновецького, які зайшли під прапорами "Солідарності" та "Єдності". Від останньої також потрапили чиновники часів Омельченка.

Від буржуазної партії "Самопоміч" в Київраду пройшли, юристи, консалтери та представники малого бізнесу. На хвилі радикалізації суспільства від "Свободи" в Київраду потрапили кандидати, яких українці не захотіли обирати до Верховної ради.

Особливістю списку "Батьківщини" є син Поживанова, ресторатор, людина Пилипишина, забудовник скверів, власники ринків та МАФів.

INSIDER склав короткі досьє на всіх новообраних депутатів Київради, яких мешканці столиці вважають достойними керувати мегаполісом.

Для зручності Прізвища депутатів залінковані на їх соціальні мережі - переважно Facebook, щоб виборці могли написати своїм представникам в Київраді.

Блок Петра Порошенка "Солідарність"

 

Віталій Кличко/Фото: прес-служба "Салідарності"

Володимир Прокопів – депутат Київради минулого скликання. На попередніх виборах пройшов за списком блоку Кличка. Прокопів є засновником консалтингової компанії "ВП Груп" і співзасновником  пекарні Madiani разом із грузинською компанією "Фора", яка належить Володимиру Кікнадзе.

Прокопів був помічником народного депутата Петра Порошенка в 2012-2014 році.

Андрій Андрєєв в 2014 пройшов за списками Кличка. За 27 років це його другий похід в Київраду. На парламентських виборах 2012 року працював, як керівник приймальні на Аллу Шлапак – депутатку та радницю "космічного" мера столиці Леоніда Черновецького.

З 2014 року Андрєєв працює заступником директора комунального підприємства "Київблагоустрій". Окрім озеленення та встановлення урн для збору екскрементів домашніх тварин, це підприємство відповідальне за розміщення в столиці малих архітектурних споруд та носіїв реклами.

Андрєєву належить частка в ТОВ "УкрЕкоГруп", яке займається утилізацією небезпечних відходів. Партнером депутата по фірмі є Юлія Лимар. В 2014 році вона несподівано пройшла в Київраду від "Удару", хоча сприймалась як технічний кандидат.

Ганна Старостенко - депутат Київради від "Удару" в минулому скликанні. Президент "Фонду братів Кличків". В 2013-2014 роках була помічником нардепа Віталія Кличка.

Сергій Артеменко - заступник гендиректора юрфірми "Аі. Пі. Енд. Сі. Консалд". В 2000-2006 роках працював в "Укртелекомі". Кар’єру в компанії закінчив начальником юридичного відділу. Потім працював начальником юридичного відділу компанії "Об’єднані мережі України".

Ігор Баленко - власник мережі супермаркетів "Фуршет". Депутат Київради сьомого скликання, чоловік співачки Асії Ахат.

"Просто перукарні", новоспеченому депутату належить 17 бюджетних цирульнь.

Володимир Гончаров – колишній директор "Епіцентру", який належить Галині та Олександру Герегам. Цього разу до Київради пройшов від президентської "Солідарності". В 2014 менеджер "регіоналів" Герег потрапив до Київради самовисуванцем. Галина Герега була секретарем Київради шостого скликання, а її чоловік - Олександр - нардепом від Партії регіонів.

Читайте также: Новый Киевсовет: биографии и связи всех депутатов

Олександр Гончаров – брат Володимира Гончарова. Також працював в "Епіцентрі", на посаді юрисконскльта. 

Ярослав Горбунов в 2013-2014 роках був помічником народного депутата Віктора Чумака. В попередньому скликанні потрапив в Київраду від "Удару".

В 2006-2010 роках Горбунов був депутатом Дніпровської райради Києва. З 2009 по 2010 рік виконував обов’язки заступника голови Дніпровської районної у Києві державної адміністрації. Зараз він є головою Дніпровської РДА.

Дмитро Гордон – журналіст, власник однойменного інтернет-видання Gordon, газети "Бульвар-Гордона" та агентства нерухомості "Бульвар Гордона". Минулого року в Київраду пройшов самовисуванцем.

Віктор Грушко – співвласник компанії "ГДТ-Компаньйон". В грудні 2014 року Київрада прийняла рішення віддати його компанії у користування для обслуговування нежитлових приміщень (закладу громадського харчування) будівлю на проспекті Володимира Маяковського, 73-б у Деснянському районі Києва.

Один із партнерів Грушка – Валерій Михалко, пробував потрапити до Київради від партії "Рух за реформи" Сергія Думчева. 

Лариса Дегтярьова – власник компанії "Кийтур". Партнером Дегтярьової по цій фірмі є Олена Пустовіт. Компанія надає послуги з подорожування.

Ярослав Діденко – засновник громадської організації "Кияни разом". Ця організація декларує боротьбу з незаконними забудовами в Києві.

В 2012 році видання УНН звинуватило Діденка в вимаганні хабарів від забудовників в обмін на те що "активісти" його організації не блокуватимуть будівництво. Крім того,за даними УП, Діденко був тим самим громадянином, який поскаржився прем’єру Миколі Азарову на секс-шопи у Печерському районі.

В 2014 Діденко задекларував 545 тисяч грн доходу, які заробила дружина Наталія Тищенко. На самого Діденка задекларовані дві земельні ділянки та квартира. На дружину - Audi A6, Peugeot 307 XS16E та гараж.

Олесь Маляревич – власник і директор компанії "Кіномедіа едвертайзінг", що займається трансляцією реклами в кінотеатрах. Співвласник компанії "Джуніор", яка торгує дитячим взуттям (мережа магазинів дитячого взуття Antilopa). Створив кілька громадських і благодійних організацій.

Маляревичу та його дружині Аллі належить компанія "КМК Фарма", яка займається рекламною діяльністю. Аллі Маляревич також належить частка в ресторані "Спотикач" (вул. Велика Житомирська). Тут її партнером є Олег Орєхов та три офшори з Кіпру: "Керек Трейдінг Оверсіз", "Кострікс Ентерпрайзіс" та "Шусторм Холдінгз".

Раніше їй належала частка в ресторані "Королі" через ТОВ "Монтелеоне". Зараз ТОВка знаходиться у власності ресторатора Катерини Булавінцевої.

Андрій Странніков - депутат Київради четвертого та сьомого скликань, в 2008-2010 роках був заступником голови Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Разом із нардепом Валерієм Іщенком контролював компанію "Тельбін Іва", яка 2013 року розпочала будівництво ТРЦ на вулиці Серафімовича в столиці. Сьогодні фірма записана на громадянина Белізу Меттью Бредлі. Забудувати територію не вдалося через протести мешканців району – на місці будівництва було зведено сквер.

Людмила Костенко  в 2014 році пройшла в Київраду від Радикальної партії Ляшка. В 2015 – пройшла від "Солідарності". З 2012 року навчається в університеті міста Шефілд (Англія) на міжнародному факультеті Управління Організаціями.

Юрій Сулига – власник компанії "Книжковий світ "Сяйво". Ця фірма була задіяна в рейдерській атаці на книгарню "Сяйво", що знаходиться на Хрещатику. В 2010 році мер столиці Леонід Черновецький віддав приміщення книгарні для проведення ремонту фірмі "Книжковий світ "Сяйво".

Сулизі, окрім того, належить ТОВ "Квітучі луки", що займається ландшафтним дизайном. Його партнер – Олександр Лепіхов. В 2014 році він був бізнес-партнером Олександра Супруненка по банку "АСВІО". Лепіхову належало 14%.

Олександр Супруненко є братом В’ячеслава Супруненка, зятя Леоніда Черновецького. Сьогодні банк контролюють брати Супруненки. Лепіхова в переліку власників немає.

Олександр Міщенко минулого року потрапив в Київраду від партії "УДАР". Працює заступником директора юрфірми "Столична правова фундація", де є власником.

Його партнером по фірмі є Максим Кушнарьов. Вони ж, разом з росіянкою Анастасією Кузнєцовою, заснували будівельну компанію "Преміум білдінг".

Максим Шкуро минулого року став депутатом від "УДАР". Працює головою Солом’янської районної в місті Києві держадміністрації.

Згідно з декларацією, загальна сума його доходу в 2014 році становила 32,5 тисячі грн або 2,7 тисяч на місяць. При цьому має житловий будинок на 338 кв м та земельні ділянки на 9,7 тисяч кв м.

Ілля Сагайдак з 19 серпня 2014 року очолює Святошинську РДА столиці. Був начальником департаменту міжнародних ринків, капіталу та інвестицій АТ "Єврогазбанк" та комерційним директором в компанії "Фенікс Капітал".

За даними Слідства Інфо, Сагайдак є зятем Олексія Іваченка – колишнього голови НАК "Нафтогаз", якого за любов до дорогих автомобілів прозвали "Льоша Мерседес". Минулого року подружжя задекларувало шість земельних ділянок. Найбільша з них має площу 83 тисячі 457 квадратних метрів. Також в декларації вісім житлових будинків. 29 квартир, 15 гаражів/паркомісць та вісім об’єктів іншої нерухомості.

Микола Негрич – директор ТОВ "Агропромбудкапітал" в Івано-Франківській області. Фірма належить його родичці Марії Негрич та Тарасу Слюсарчуку, який балотувався в Івану-Франківську обласну раду від партії "Громадянська позиція".

Марії Негрич належить ще декілька фірм з вирощування зернових та з управління кафе в Івано-Франківській області.

Микола Негрич також є головою наглядової ради компанії "Плиски Агро", яка вирощує та продає кукурудзу і пшеницю.

Олена Овраменко – депутат Київради шостого скликання від фракції "Альтернатива". Засновниця та співзасновниця торговельних фірм "Марві", "Васильок-ЛТД", "Колосок", "Лімпопо-ЛТД".

Її чоловік Володимир Підрушняк був головою Сумської митниці. Зараз працює заступником директора з митних питань компанії "Епіцентр К" подружжя Герег.

Михайло Терентьєв в минулому очолював громадську приймальню скандально-відомої Алли Шлапак, депутатки двох скликань Київради від Блоку Леоніда Черновецького.

Олександр Пабат 2005 року створив ГО "Громадський актив Києва" (ГАК) і за допомогою масованої реклами цієї ГО провів її в Київраду. ГАК згодом став лояльним до Леоніда Черновецького.

2010 року Пабат балотувався в президенти України. Президентську кампанію завершив на 15-му місці. В 2013 році постраждав від вибуху салютної установки і ледве не втратив зір.

Пабату офіційно не належить бізнес-активів. Комерційною діяльністю в його родині займається дружина Іванна. Їй належить фірма "Ларком 7", що здає в оренду нерухомість. Ще їй належить компанія "Центр сприяння підприємствам", яке надає послуги юридичного та бухгалтерського характеру.

Крім того, вона зареєструвала громадську організацію "Стрітрейсінг-Драг". Засновниками цієї організації також є брати Олександр та Тарас Лантухи. Останній – директор КП по утриманню зелених насаджень Шевченківського району Києва.

Співзасновником "Стрітрейсінг-Драг" є також Даниїл Кришталь – головний спеціаліст відділу національно-патріотичного відділу Міністерства молоді та спорту.

В своїй декларації, яку він подавав для проходження люстраційної перевірки, Кришталь вказав, що йому належить автомобіль Таврія та квартира на 50 кв м. Доходів партнер дружини Пабата нібито не отримував.

руху Чесно, Окопний має відношення до команди Черновецького. Зокрема, він був  помічником депутата Київради Сергія Березенка, який потрапив до Київради під стягами Черновецького і був його радником. Зараз нардеп Березенко – одна з наближених осіб до президента Петра Порошенка. Раніше очолював Державне управління справами.

Наталія Приходько - начальник відділу організаційно-документального забезпечення діяльності Київського міського голови.

Богдан-Електротранс". Фірма зареєстрована в Києві на Рибальскьому півострові. Там прописана корпорація "Богдан" та низка інших компаній з орбіти Порошенка.

Віталій Росляков – депутат Київради сьомого скликання від "Удару". Помічник народного депутата Віктора Чумака. Рослякову належить частка в компанії "Бренд Ай Ді", яка займається рекламною діяльністю.

сайті.

Новоспечений депутат має досвід роботи на керівних посадах в київських КП. Ось що пише він в своїй біографії: "В 2009 мене запросили на посаду заступника директора з комерційної роботи КП "Автотранспортне підприємство Київської міської ради", де я працював до 2010 року. У кінці 2010-го я посів місце директора КП "Київжитлоспецексплуатація", а протягом 2011 – 2013 років обіймав посаду першого заступника начальника підприємства".

До речі це КП "Київжитлоспецексплуатація" є в переліку партнерів фірми Дрепіна.

Вікторія Муха минулого року пройшла в Київраду від партії "УДАР". Помічниця народного депутата від президентської сили Ірини Геращенко.

Олег Костюшко потрапив в Київраду від "УДАРу" в 2014 році. Є власником компанії "Будматеріали-вторресурси" – збір, вивіз та утилізація вторсировини. Володіє фірмою на пару з братом Максимом.

Також їм належить компанія "Крамар Рісайклінг", яка також займається збором відходів, та "Крамар Еко", що виробляє пластикові пляшки з вторсировини. Ще Костюшку та низці партнерів належить СТО, яке оформлене на ТОВ "Макклін’с-1". 

Інша його фірма - "ЕН Гранд" займається торгівлею харчами, напоями та тютюновими виробами. У Солом’янському районі видає газету "Комуналка". У "Компанія "Мост" брати Костюшки – партнери з Тетяною Тарнавською, яка балотувалася в Київраду від "Батьківщини" Тимошенко.

Сергій Пилипенко -  директор асоціації "Промислово-будівельна група "Ковальська". Компанія займається будівництвом, виробництвом бетону та продажами нерухомості. 

Георгій Ясинський – засновник і директор компанії Homeland Capital, що займається нерухомістю, будівництвом, управлінням проектами та інвестиціями. Був депутатом Київради в минулому скликанні.

Також має частку в будівельній компанії "Людвинівка 31". Серед його партнерів є "Інвестиційний капітал України" (ICU). Раніше акціонером цієї компанії була Валерія Гонтарєва – нинішня голова Нацбанку.

Ясинський також має відношення до компаній "Фуд онлайн" та "Екіпаж сревіс", які займаються доставкою харчових продуктів та готової їжі.

Ірина Никорак – помічниця нардепа від "Народного фронту" Олександра Присяжнюка.

Владислав Михайленко працює в юркомпанії "Шевчук та партнери". Засновник громадської організації "Правозахисник Оболоні". Був помічником депутата Київради від блока Черновецького Віталія Лавриненка.

Валентин Мондриївський – тимчасово виконуючий обов’язки голови Подільської у місті Києві державної адміністрації В минулому працював прес-секретарем Юрія Єханурова, спочатку - у Дніпропетровській ОДА, потім - у Кабміні. На початку 2000-х був журналістом на телеканалі СТБ.

Олег Петровець працював в юрдепартаменті Державної казначейської служби, був юристом адвокатської компанії "МЛГруп". З лютого 2014-го дотепер працює адвокатом.

Юрій Зубко - директор адміністративно-господарчого Департаменту ПАТ "ХК "Київміськбуд". Співвласник приватного підприємства "ЛНВ", що займається добуванням піску, гравію, глини та каоліну. Підприємство знаходиться у Куп’янському районі Харківської області, де і народився Зубко.

Максим Конобас минулого року пройшов в Київраду від "УДАРу". Помічник нардепа Дмитра Андрієвського. Конобас у різні часи був співвласником десятка фірм. Зокрема, йому належить фірма "Алекс-5". За адресую її реєстрації знаходиться стриптиз-клуб "Зірковий носоріг".

Там же зареєстрована компанія "Титан Груп" Конобаса. Цій фірмі належать кафе: "14 Авеню", "Старе сідло" та "Чердак".

Для чого Конобасу депутатство? На сайті департаменту комунальної власності Києва знаходиться список комунальної нерухомості, яка підлягає викупу.

ТОВ "Водолій-П" Конобаса знаходиться в ньому, як претендент на 60 кв м по Бориславській 72/3. В доповнені до цього списку від вересня 2015 року, інша компанія депутата "Черпа" претендує на 63 кв м по вул. Лепса, 87А, а "Таурус-15", також заснована депутатом, претендує на приміщення на 81 кв м за адресою: вул. Соломянська,39.

Олександр Харченко обирався до Верховної ради від БПП. Був знятий з реєстрації. Син колишнього прокурора міста Ніжин в Чернігівській області.

Юлія Ярмоленко працює в Академії праці соціальних відносин і туризму Федерації Профспілок України, доцент кафедри економіки підприємства та менеджменту.

Вадим Онуфрійчук – голова Деснянської РДА. Раніше був заступником голови Деснянської районної державної адміністрації з питань освіти, культури, молодіжної та сімейної політики.

Володимир Шарій – заступник директора "Спецжитлофонд", комунального підприємства з утримання та експлуатації житлового фонду спеціального призначення. Шарію належить декілька фірм, які зареєстровані за адресою: Київ, вул. Чигоріна, 18.

В 2013 році КМДА передала ТОВ "Лісол" та ТОВ "Мірет" в довгострокову оренду 0,75 га землі на 21 км Столичного шосе (Жуків острів, Конча-Заспа) "для створення та озеленення території загального користування". Документи підписала тодішній секретар Галина Герега.

Ще в Шарія є частка в компанії "Укрміськбудпостач", яка займається оптовою торгівлею будівельними матеріалами.

Володимир Левін – власник декількох компаній. Зокрема, йому належить "НВП "Магістр", що займається зберіганням та торгівлею цінними паперами, "Холдингова компанія "Партнер", що здійснює юридичні послуги та операції з нерухомістю і "Аф-лізинг", яка процює в сфері фінансового лізингу.

автомобілі Феррарі. Сам він стверджує, що взяв машину лише на тест-драйв, коли в Києві відкрився автосалон компанії-виробника цих автівок.

Михайло Іщенко - заступник директора, КП "Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду" Деснянського району міста Києва.

Ігор Опадчий – адвокат, партнер юридичної фірми U&G Partners. Раніше був співзасновником юрфірми "Гарантія" разом із Дмитром Крейніном, який її і очолює. Крейнін - депутат Київської облради, син дніпропетровського бізнесмена Олександра Крейніна, який займається будівництвом у столиці та колишній зять народного депутата Володимира Литвина.

Дмитру Крейніну також належить ринок "Лісний" у Києві. Опадчий і Крейнін сьогодні є партнерами в адвокатському об’єднані "Гарантія".

Вадим Сторожук - перший заступник гендиректора ПАТ АК "Київводоканал", який за даними "Наших грошей" контролює менеджер Дмитра Крючкова – підпільний менеджер братів Суркісів та заступника голови фракції БПП в Раді Ігоря Кононенка.

Тарас Криворучко - заступник виконавчого директора благодійної організації "Благодійни фонд "Дніпровська сила". Криворучко разом з іншим депутатом Київради Сергієм Артеменком є засновниками цього фонду.

Юрій Крикунов в Кивїраду минулого року потрапив від "УДАРу". Був заступником голови Голосіївської РДА столиці. Також він є співзасновником компанії "Нугора", яка торгує косметикою та нерухомістю. Криворучко свого часу був в "Нашій Україні" Ющенка.

Об’єднання "Самопоміч"

 

Сергій Гусовський/Фото: прес-служба "Самопомочі"

Сергій Гусовський - столичний ресторатор, власник ресторанів Pantagruel, Napule, Pane Vino, Biancoro, O’cafe, Шоті. На цих виборах його було висунуто кандидатом у мери столиці від "Самопомочі". В першому турі Гусовський набрав 7,71% голосів виборців. Був депутатом Київради від "Самопомочі" в попередньому скликанні.

Костянтин Богатов – київський бізнесмен, партнер Сергія Тігіпка. В 2011 році він заснував компанію "Салікс Енерджі". Підприємство займається виробництвом біопалива у Волинській області. В 2012 році - будівельну компанію "Аванті-Девелопмент".

В обох підприємствах Богатов є міноритарним співвласником. Більшість в статутному фонді компаній належить ПАТ СК "Індустріальна" політика і бізнесмена Сергія Тігіпка.

Також в 2012 році Богатов разом з Юрієм Білоусом заснували будівельну компанію "Білд Пауер Компані". Але зараз Богатова немає серед її засновників.

Ганна Сандалова більшість часу працювала у сфері Public Relations. Зараз є власницею компанії "Адель Груп", що займається реалізацією косметики. Компанія була заснована в 2010 році.

З 2006 до 2009 року Сандалова була співзасновником PR-компанії "Агенція соціальних проектів ГОА". Її партнерами в цьому бізнесі були колишня співробітниця прес-служби Кабміну Оксана Кононко та студія "Зміна".

Власниками "Зміни" є народний депутат від БПП Володимир Ар’єв, його дружина Наталія Фіцич, Сергій Носов з Дніпропетровська та Вальтер Комарек з Австрії. "Агенція соціальних проектів ГОА" належить студії "Зміна" і зараз.

Роман Марченко – професійний юрист. З 1997 року є співзасновником юридичної фірми "Ілляшев та Партнери" разом з Михайлом Ілляшевим.

Показово, що юристи з юрфірми "Ілляшев та Партнери" обслуговують багато бізнесів Дмитра Фірташа: Group DF, Ostchem, "Київобленерго" і т.д.

До 2013 року Марченко володів акціями "Військово-страхової компанії". Власниками мажоритарних пакетів її акцій є колишній командувач військ Протиповітряної оборони України Володимир Ткачов, фахівець у галузі літакобудування Володимир Король та Олена Андрєєва.

Ольга Балицька була юристом в декількох юридичних фірмах. Останнє місце роботи – юрфірма "Ді Ел Ей Пайпер Україна", українське представництво міжнародної юридичної компанії DLA Paper. Там Балицька працювала з 2008 року.

Андрій Осадчук з 2005 року працює директором з регуляторного і правового забезпечення в компанії  "Київстар", що є оператором мобільного зв’язку.

Вадим Ноздря – менеджер і співвласник групи компаній Istil Group, що належить українському бізнесмену з Пакистану Мохаммаду Захуру. З 2012 року Ноздря є гендиректором цієї структури. Група має інтереси в ЗМІ, нерухомості, енергетиці, готельному бізнесі і т.д.

Вадим Васильчук – професійний активіст. З 2013 року - заступник декана з виховної роботи в Києво-Могилянській академії. Засновник громадських організацій "Козацьке Братство "Спас" та "Центр боротьби з ксенофобією серед фанатів".

Юрій Вахель – юрист в компанії "Сателлит", що займається виробництвом олії. Її власник – підприємець з Донецької області Володимир Кацюба.

Олег Макаров - партнер юрфірми "Василь Кісіль і Партнери". Там він працює з 1992 року. Партнером цієї юридичної компанії також є Олексій Філатов – заступник голови Адміністрації президента Бориса Ложкіна.

Олеся Пинзеник довгий час працювала аудитором в міжнародних компаніях. З 2012 року вона працює керівником відділу фінансового звітування та бюджетування в дочірньому підприємстві "1, Інк- Україна" міжнародної консалтингової компанії "1, Inc", що зареєстрована на островах Сан-Вінсент та Гренадини.

Максим Борозенець – київський підприємець з Харкова. Є засновником компанії "Фруктова Зірка", та співзасновником компанії "Тріада-МК". Обидві займається вирощуванням фруктів, ягід, горіхів та ін. Його партнери по цьому бізнесу - Андрій Лавринюк та Вероніка Українець.

В 2014 році Борозенець прийняв участь у заснуванні громадської організації "Київська міська спілка ветеранів АТО". Її керівник – Ігор Марі, син Владислава Марі - заступника міністра оборони за часів, коли міністром був Анатолій Гриценко.

Серед засновників організації також є Пилип Хохлов, Дмитро Примаченко та Андрій Мацейко, що приймав участь у конкурсі на посаду гендиректора Хмельницької ОДТРК "Поділля-центр".

Леонід Антоненко до недавнього часу працював начальником департаменту реєстраційних питань та ліцензування в Нацбанку. Але у вересні пішов з цієї посади за власним бажанням.

За версією народного депутата Сергія Лещенка, Антоненку довелось піти з НБУ після того, як він розблокував виведення $40 млн за кордон Ігорем Котвицьким, народним депутатом та бізнес-партнером голови МВС Арсена Авакова. Сам Антоненкозаперечує це.

Наталія Манойленко понад 10 років працювала юристом в компанії "Хелен Марлен", представництві міжнародної компанії Helen Marlen Group. В 2012 році Манойленко заснувала власний бізнес – "Міжнародну юридичну фірму "Акорд". Її партнер в цій фірмі - Андрій Саленко.

До 2012 року Манойленко була засновницею компанії "Фокс - АВП", що здавала в оренду нерухомість. Зараз компанія ліквідована.

Олексій Руденко з 2010 року працює в інвестиційній компанії "Адамант Капітал", яка належить міжнародній компанії Advanta Limited, що зареєстрована на Кіпрі.

Сергій Харчук – київський підприємець. Разом з дружиною Ніною - засновник івент-агенції "Спортивні та Культурні Ініціативи" та туристичної фірми "Рутенія-Тур"

Крім того, Харчук є співзасновником агентства нерухомості "Гончар Сервіс". Одним з його партнерів в цій компанії є Тарас Дундій, що балотувався до Київради в 2014 році від "Радикальної партії" Ляшка.

Сергій Башлаков – бізнес-партнер київського підприємця корейського походження Володимира Цоя. Разом з ним володіє будівельною компанією "Інкомтех", та групою компаній "МТІ". У сферу інтересів партнерів входить дистрибуція комп’ютерної та офісної техніки, продаж взуття. До складу "MTI" входять мережі магазинів "Інтертоп", Ecco, Plato, Kidditop, а також мережі бутиків преміум-класу Ermenegildo Zegna і Bally.

Людмила Березницька разом з чоловіком Євгеном володіє торговою компанією "Фірма "Л-Арт". Також вона є співзасновником Міжнародного благодійного фонду "Ейдос" ("сутність" з латині). Співзасновниками цього фонду є громадянка Австрії Люмпов Міхаілова та сумно відомий фармацевтичний трейдер Петро Багрій.

Як повідомляють "Наші гроші" компанії з групи Багрія "Укроптпостач", "Люм’єр фарма", "Фармадіс" та "Ганза" – найбільші підрядники Міністерства охорони здоров’я.

Юлія Лобан до 2009 року працювала в банку Надра. В 2009-2010 році працювала в комунальних підприємствах "Київське інвестиційне агентство" та "Київтранссервіс".

В 2012 році заснувала власний бізнес – компанію "ЮМЛ" (Юлія Михайлівна Лобан), яка займається оптовою торгівлею парфумами та косметичними товарами.

Андрій Таранов з 2005 року працює в групі KWENDI, що займається медіа-аудитом, консалтингом та рекламними дослідженнями. Крім Таранова співзасновниками компанії "Квенді Медіа Аудит" є Світлана Калініна та Ігор Остраков – колишній керівник рекламного відділу "Нового каналу".

Разом з Юрієм Вировим, Таранов володіє також компанією "Імпакт Стадіз", що займається соціологічними дослідженнями. Ще одна компанія Таранова - "Кіносаунд", яка працює над виробництвом фільмів. Партнером в ній виступає Артем Мостовий.

Наталія Шульга - кандидат біологічних наук, засновник Українського наукового клубу. Також їй належить ТОВ "Євротест", що надає послуги з видавництва. Була депутатом Київради від "Самопомочі" в минулому скликанні.

Дмитро Стрижов – власник та директор Холдингу охоронних підприємств "Шериф", який заснував ще в 2003 році.

Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина"

 

Юлія Тимошенко/Фото: прес-служба "Батьківщини"

"Кий" біля Солом’янського парку та оздоровчому таборі "Лідер" у Пущі-Водиці.

Їй належить етнографічний комплекс "Колиба "Українське село" в селі Бузова Києво-Святошинського району. Величко також була засновником регіонального просвітницького ТРК "Купол".

трьома ринками: "Мінський", "Люкс" і "Лілія".

Крім того, Старовойту належить ТОВ "Коллон", що працює в сфері операцій з нерухомістю та ТОВ "Фондова компанія дисконт", яка торгує товарами широкого вжитку. Обидві прописані по вулиці Маршала Малиновського 6-б. За там же знаходиться приватний ЖЕК "Явір-Житлобуд-2", який також належить Старовойту. Ще одна його компанія "Агенція БК" – здає в оренду власне майно.

Окрім того Старовойту належить торговельний центр "Люкс", який знаходиться на вулиці Героїв Дніпра. Також депутату приписують володіння мережею МАФів на Оболоні.

"Слідства Інфо", Черновецький та Герега сприяли появі кафе "Томас" в парку Орлятко. Тоді кафе належало ПП "Стріт Геймс" Товмасяна. Згодом його переписали на ТОВ "ТВР Інвест", яке також належить йому.

Згодом депутат вирішив розширити своє кафе і збудував у парку торговий комплекс на чотири поверхи, а КМДА узаконило це будівництво.

Товмасяну також належить ТОВ "Луганська автотранспортна компанія -0777", яка надає послуги з перевезення пасажирів маршрутками і фірма "Престиж клуб", яка  здає в оренду власне майно.

Сергій Римаренко – співвласник компанії "Юс Вічі", яка займається роздрібною торгівлею.

Олександр Березніков – начальник управління будівництва та організації роботи з комунальними підприємствами Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА.

Ганна Свириденко -  директор та засновник юрфірми "Добродії". Партнером по фірмі є Василь Кривобок, який, за даними ЗМІ, причетний до земельних оборудок на Софіївській Борщагівці.

Тетяна Меліхова - керівник фракції "Батьківщина" в Київраді шостого скликання. Була заступником голови КМДА Олександра Омельченка. Її чоловік та донька займаються бізнесом. В 2014 році Меліхова заробила 355,7 тис грн. Володіє автомобілем Lexus RX 350. Родина має три квартири на 85, 75 та 65 кв м.

Анатолій Шаповал - член директор з національних програм в громадській організації "Група стратегічних та безпекових студій". Офіційно бізнесом не займається.

Валерій Гуманенко в 2014 році також балотувався від "Батьківщини". В своїй біографії пише, що є керівником організації "КМ "Березняки-Тельбин", яка виступала проти забудови біля озера Тельбин, що на Березняках. Зі своєю родичкою Вікторією Гуманенко є засновником компанії "Бікос", яка торгує комп’ютерами та програмним забезпеченням.

Денис Москаль в 2014 балотувався від Партії зелених. Депутат Київської міської ради V та VI скликань. Голова постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики.

Йому та Інні Вознюк належить компанія "Ре-Альве", на яку записано кафе-бар "Червона Капелюшка", що знаходиться на вулиці Жилянській. Крім того Москаль є співзасновником обслуговуючого кооперативу "Северинівка", який обслуговує котеджне містечко "Северинівка", що розташоване на Житомирській трасі.

Також йому належить два садових товариства: "Діо Груп" в селі Ясногородка, та "Лісова казка" в селі Чорногородка Макарівського району Київської області. Крім того Москаль - власник агнетства нерухомості "Агробуд-інвест" в Тернополі.

Сергій Паладій є засновником компаній "Гідробудшлях" та "Будпостач-Сервіс", як займаються оптовою торгівлею будівельними матеріалами. В 2014 році їх виручка склала 5,7 млн грн і 2 млн грн відповідно.

Також Паладій є співзасновником та керівником Центру соціальних ініціатив "Розвиток суспільства". В своїй біографії він зазначив, що працює директором гаражного кооперативу "Захисник" в Дарницькому районі столиці.

Юрій Дідовець – юрист, співзасновник адвокатського об’єднання "Український адвокат". Його партнер в цьому об’єднанні – Олександр Башук, який в 2000-2001 році відсидів рік у Лук’янівському СІЗО за організацію розгрому офісу КПУ на Подолі 9 березня 2000 року.

повідомляли про те, що компанія контролюється Пилипишиним.

Крім іншого, Антонова – співзасновник в громадських організаціях "Кияни передусім" та "Діти передусім" разом з сином Віктора Пилипишина – Олександром.

Віктор Пилипишин був народним депутатом в 2012-2014 роках. Голосував за диктаторські закони 16 січня 2014 року.

Марина Кочур 1991 року народження - керівник громадської приймальні Руху "Правозахист Оболоні". Юрист за фахом. Бізнесом не займається.

Ольга Веремеєнко працює заступником директора в компанії "Акрілат – Хімконтракт", яка належить її чоловіку Дмитру. Компанія займається поставками хімічних речовин. В 2014 році виручка компанії склала понад 200 млн грн. Чистий прибуток – 8,5 млн грн.

Олександр Поживанов – один з трьох синів керівника Держкомрезерву в 2007-2008 роках Михайла Поживанова. В 2011 році Генпрокуратура об’явила його у розшук.

В 2012-2014 роках Олександр був помічником народного депутата від Батьківщини Олександра Бригінця. Був керівником компанії "Київтурекспрес", яку заснували його батьки. Керує Благодійним фондом художника Івана Марчука та Фондом муніципальних реформ "Магдебурзьке право".

В серпні стало відомо, що Олександр Поживанов отримав півгектара землі в Обухівському районі Київської області. Розпорядження про виділення землі підписам губернатор Київської області Володимир Шандра.

Клубу "Т2" – розважального комплексу, що знаходиться біля Київського іподрому. До 2006 року був співзасновником агентства нерухомості "Аромат садів" разом з Геннадієм Мармером, колишнім депутатом Голосіївської райради столиці.

Українська партія "Єдність"

 

Олександр Омельченко/Фото: Facebook Омельченка

Олександр Омельченко – колишній мер Києва. Після Помаранчевої революції в 2005 році був звинувачений у розбазарюванні земель столиці. В 2006 році програв вибори мера Леоніду Черновецькому. Восени 2009 року на смерть збив пішохода на пішохідному переході, коли їхав з Конча-Заспи в сторону Києва. В 2014 році брав участь виборах міського голови Києва, а також у виборах до міської ради.

Олександр Бродський вдруге став депутатом Київради від партії Омельченка. Вважається соратником Віктора Пилипишина – екс-голови Шевченківської РДА.

Бродський - власник компанії "Чабани-інвест". Був власником компанії "Містер-клін", яка влітку 2012 року виграла конкурс на облаштування 37 підземних переходів Києва. Йшлося про облаштування торгових майданчиків у переходах.

В’ячеслав Бродський – брат Олександра Бродського. Приватний підприємець. Є власником ТОВ "Торгова Рада", яку в 2012 році київська влада звинувачувала в установці незаконних МАФів. Також є власником фірми "Лексус-Україна".

Сергій Кримчак – член наглядової ради ПАТ "Комбінат Будіндустрія". Представник "молодої команди" Черновецького. Разом із Віталієм Павликом був засновником ГО "Київський міський центр "Правозахисник".

Вадим Іванченко разом із своєю дружиною Оленою Омельченко - співвласник ТОВ "Стугна", що займається роздрібною торгівлею харчами, напоями та тютюном. Був першим заступником голови Голосіївської РДА Києва. Дружині Іванченка також належить софтверна компанія "Інтмарк Медіа".

Андрій Задерейко працює економістом в ТОВ "Київгорснаб".

Віталій Павлик під час виборчої кампанії 2014 року був звинувачений у підкупі виборців продуктовими наборами. 2008 року пройшов у Київраду за списком Блоку Леоніда Черновецького. Засновник адвокатського об’єднання "Правозахисник".

повідомляв INSIDER, Яловий є власником елітної нерухомості на Оболонській набережній.

Володимир Яловий – батько Костянтина Ялового. Пенсіонер. Співзасновник партії "Єдність". Був при міському голові Олександрові Омельченку секретарем Київради та його заступником. Потім був заступником керівника апарату Верховної ради.

Ігор Кісільов - син першого заступника ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Київській області Петра Кісільова. Потрапив в 2014 році в Київраду за списками "УДАРу". На виборах 2015 року перебіг до лав Омельченка. Був співвласником ТОВ "Меркурій Авто", яке зареєстровано в Одеській області. Сьогодні фірма в стані припинення.

Павло Тесленко – співвласник та голова правління ПАТ "Червоний мак", що займається роздрібною торгівлею. Його партнер Олексій Луганов балотувався на минулих виборах до Ради по мажоритарці від "Батьківщини". Ще одним співвласником ПАТ є Анатолій Цьомик.

Їм трьом також належить компанія "Ейчар-Груп". Тесленку, крім іншого, належить туристичне агентство "Чайка плюс" і в партнерстві із Сергієм Шлапаком – ТОВ "Вінд компані", яка виробляє холодильне обладнання.

Алла Шлапак у 2006-2008 роках була депутатом Київради від Блоку Леоніда Черновецького. З 2008-го була радником Черновецького, співголовою його фракції. Вийшла з фракції у 2011 році. В 2014 року пройшла в Київраду, як самовисуванка.

Роман Ярошенко – голова спостережної ради "АСВІО Банку". Володіє 25% банку. Фінустанова контролюється зятем Черновецього - В’ячеславом Супруненком (46%) та його братом Олександром (20%).

Дмитро Калініченко - директор студентського містечка Національного університету біоресурсів і природокористування. Аспірант.

Олексій Новіков - заступник начальника відділу містобудування та архітектури у Дніпровській РДА.

Всеукраїнське об’єднання "Свобода"

 

Олег Тягнибок/Фото: Facebook Тягнибока

Юрій Сиротюк – народний депутат від "Свободи" в 2012-2014 роках. Голова громадської організації "Українські студії стратегічних досліджень". Є учасником об’єднання "Легіон Свободи". Має позивний "Мамай".

11 вересня Сиротюка було заарештовано за підозрою в організації теракту під Радою 31 серпня, коли загинуло троє бійців Нацгвардії. Знаходячись в СІЗО Сиротюк став депутатом Київради. 8 листопада його було звільнено з під варти.

Святослав Кутняк – київський підприємець, що займається медичним бізнесом. В 2011 році його родина заснувала фармацевтичну компанію "Фаркос". Її власниками є сам Святослав Кутняк, його батько Віктор та брат Ярослав.

Михайло Буділов 1995 року народження поки відзначився лише тим, що був помічником народного депутата від "Свободи" Андрія Іллєнка. Бізнесу не має, громадських організацій не створював.

Іван Картавий – київський адвокат. Ліцензію отримав наприкінці 2013 року.

Богдан Бенюк – актор театру і кіно, народний депутат 7-го скликання від ВО "Свобода". Запам’ятався тим, що в березні 2014 року разом з Ігорем Мірошниченко на камеру побив голову державного телебачення (НТКУ) Олександра Пантелеймонова, змушуючи написати його заяву про звільнення.

Ігор Мірошниченко – скандальний політик, народний депутат 7-го скликання від ВО "Свобода". Був учасником багатьох бійок в парламенті та поза ним. Раніше працював спортивним журналістом на телеканалі ICTV.

В 2010-2011 роках Мірошниченко разом зі своїм товаришем по ICTV Олександром Бутирським заснував компанії "Нивки Плаза" та "Ліма". Перша управляє однойменним готелем біля станції метро "Сирець" в столиці. Друга займається  ресторанним бізнесом.

В 2013 році власниками обох фірм стали Наталія Бутирська та колишня дружина Мірошниченка - Галина.

Олег Бондарчук – депутат Київради в 2010-2014 роках. Був керівником фракції ВО "Свобода". Юрист. Співзасновник юридичних фірм "Бондарчук і партнери", а також "Бондарчук, Кізін, Чібісов і партнери".

Олег Чернецький - депутат Київради від ВО "Свобода" в 2014-2015 роках. До того був депутатом Луцької міськради. В Луцьку має благодійний фонд свого імені та громадську організацію "Блок Олега Чернецького".

Олег Гелевей з 2010 року був депутатом Київської обласної ради, з 2012 по 2014 рік – Верховної ради. Юрист за фахом. Є співзасновником компанії "Українське телебачення" разом з Пилипом Іллєнко, Анатолієм Тишкевичем та іншими.

В 2012 році компанія намагалась отримати ліцензію на мовлення. Але, Нацрада з питань телебачення відмовила.

Володимир Назаренко – архітектор в архітектурній майстерні "Шкрагаль", що належить Володимиру Шкрагалю.

Прохор Антоненко – чиновник Апарату Верховної ради, а до того - Київради. Власного бізнесу не має.

Володимир Бохняк – торгівельний представник в компанії "Західпластик", що належить киянину Артему Рибачуку. Власного бізнесу не має.

Олександр Гришко – працює в торговій фірмі "Ветбіо", що належить мешканцю Броварського району Київської області Віктору Радченко та його синам Богдану і Олександру.

http://www.theinsider.ua

Поделитесь, и будет Вам счастье!
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top