У Києві виділять більше грошей на харчування школярів - Старостенко


Київська міська влада за дорученням міського голови Віталія Кличка готує пропозиції до столичного бюджету на 2016 рік щодо збільшення фінансування на харчування дітей у навчальних закладах міста. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час інспекції шкільних їдалень у Солом'янському районі міста.

"Команда мера Віталія Кличка зробила все можливе та забезпечила харчуванням тих дітей, які найбільше цього потребують. Ми забезпечили харчуванням учнів 1-4 класів, дітей пільгових категорій, а також дітей киян-учасників антитерористичної операції. Водночас ми розуміємо, що зупинятися на цьому не можна, тому розглядаємо можливість збільшення фінансування, зокрема шкільних обідів",зазначила вона.

Так, за словами Ганни Старостенко, столичний Департамент освіти і науки, молоді та спорту вже готує бюджетні запити на збільшення фінансування: "Якщо цього року середня вартість гарячого сніданку на одного школяра складає 8 гривень 5 копійок, то наступного року вона має зрости принаймні до 12 гривень".

Заступник голови КМДА також додала, що цього року якість харчування у столичних школах перевірятиметься постійновідповідне доручення отримали всі районні управління освіти.

"Керівники та співробітники районних управлінь освіти, департаменту, а також я особисто щотижня контролюватимемо якість та безпеку харчування наших школярів",запевнила Ганна Старостенко.

Під час інспекції було перевірено їдальні та гарячі сніданки у гімназії № 178 та школі № 166. Аналіз приблизних двотижневих меню гарячого харчування для учнів 1-4-х класів показав, що у щоденному раціоні дітей різноманітні продукти (салат зі свіжих овочів, каша (гречана, рисова, пшенична), макаронні вироби, запіканка, сосиска (сарделька) відварена, котлета, рагу з м'яса, відбивні з філе курки, шніцель із яловичини, риба, яйце відварене, пюре картопляне, сік, фрукти, компот із яблук, бутерброд із сиром, сирники, ліниві вареники, випічка, кондитерські вироби без крему).



http://gazeta.ua/articles/kiev-life/_u-kiyevi-vidilyat-bilshe-groshej-na-harchuvannya-shkolyariv--starostenko/646528
Поделитесь, и будет Вам счастье!
Другие материалы в этой категории: Правый берег Киева высыхает без воды: люди атакуют бюветы (фото) »
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top