"Гепа відповість за свої вчинки перед небесним судом" - активісти на шостому суді над Кернесом






Cьогодні, 26 серпня, в Київському райсуді Полтави відбулося шосте засідання над мером Харкова Геннадієм Кернесом, якого разом з двома охоронцями звинувачують у побитті торік харківських майданівців Сергія Ряполова і Олександра Кутяніна. П'ять попередніх засідання перенесли.

Біля приміщення суду натовп почав збиратися ще близько 9.00. О 10.30 на подвір'ї з'явилися чорні мікроавтобуси. З них вийшов Геннадій Кернес та шість його адвокатів.

В той час біля приміщення зібралося близько 70 активістів. У руках тримали плакати - "Гепі-енд!!!", "Харьковфортпост Украины. Кернеса-предателя не должно быть на передовой", роздруківки молитов за український народ. Більшість з них - харків'яни, представники організації "Громадська варта" та майданівці. З собою привезли дві ляльки: Геннадія Кернеса і Михайла Добкіна.

"Посадили їх в одну клітку. Хай ця солодка парочка і у камері не розлучається. Бо вже пора їм туди, набридло на цей суд ходити. Кернесу, як мінімум 12 років позбавлення волі за таке треба дати", - сказав місцевий активіст Олександр.

Суд розпочався об 11.00. На початку засідання активісти, котрих впустили в приміщення, заспівали гімн України, в кінці кричали "Слава Україні, смерть ворогам". Під час виконання не встав захист Кернеса та суддя Андрій Антонов. Нардеп Олександр Мосійчук зробив йому зауваження, мовляв, чиновник, а не поважає гімн. Антонов відповів, що взагалі може перенести справу за не порядок, якщо із залу будуть викрики.

Перша частина засідання тривала три години. Виступали адвокати підозрюваного зі скаргами на прокурорів та погані умови в залі засідання.

"Ми вже не можемо терпіти цирк, що відбувається на вулиці. Можна назвати це і відьомським шабашом. Ми, як захист Геннадія Адольфовича, навіть не можемо спокійно про йти до приміщення суду, доводиться втрапляти через чорний хід. Постійно чуємо в свою сторону огидні приниження", - сказала Юлія Плетньова, адвокат Кернеса.

Після кількахвилинної перерви суд продовжився. Ще протягом трьох годин адвкати Кернеса зачитували скарги. Присутні обурювали на затягування часу. Потерпілі висказали своє невдоволення судді.

"В кожній скарзі одне й те ж, тільки з різних ракурсів. Самі кажуть, що Кернес дуже хворий, інвалід, а затягують на години засідання. Хоча я б не сказав, що Геннадій Адольфович в поганому стані. По Харкову він тільки так ганяє", - висловив свою думку потерпілий Сергій Ряполов.

Близько 17.00 суд закінчився.

"В зв'язку із звершенням робочого дня, суд переноситься на 7 вересня", - сказав Андрій Антон та покинув зал.

Поки тривав суд, на вулиці активісти влаштували дискотеку під українські пісні. Поводили себе тихіше, ніж на попередніх засіданнях. Музику на прохання міліції прикрутили.

"Сьогодні вирішили не кричати під приміщенням, щоб не заважати судді Андрію Антонову та прокурорам приймати справедливе рішення. Кернеса повинні посадити, але навіть якщо цього не станеться, Гепа відповість за свої вчинки перед небесним судом", - прокоментував лідер "Громадської варти" Валентин Бистриченко.

Активістам "Громадської варти" напередодні суду погрожували невідомі. Слали СМС та кидали листівки зі словами - "Ми вас уб'ємо". Про це розповів активіст об'єднання Олександр Бєлий.
"Погрози йшли з російських номерів, дзвонили по скайпу. Потім нам кинули записку прямо з машини: "Будьте обережніші". За нами всюди по місту якісь типи слідкують. Чекають під під'їздами, погрожують спалити наш офіс. Однак все рівно ми приїхали на суд. І будемо їздити, доки Гепу не накажуть".



http://gazeta.ua/articles/regions/_gepa-vidpovist-za-svoyi-vchinki-pered-nebesnim-sudom-aktivisti-na-shostomu-sudi-nad-kernesom/644217
Поделитесь, и будет Вам счастье!
Другие материалы в этой категории: Земельний дерибан Андрій Матковський »
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top