"Засмутило, як себе веде народ, особливо з Донбасу, Можуть послати", - на Полтавщині закінчився другий день Сорочинського ярмарку






Сьогодні, 19 серпня, пройшов другий день Сорочинського ярмарку на Полтавщині. За словами організаторів, на нього завітали вдвічі більше відвідувачів, ніж торік. Так само багато було і фольклорних колективів, підприємців та майстрів.

По обіді людно, народ розійшовся по кафе, їли вареники, картоплю з салом, шашлики. Багато просто сідали на траву зі своїми продуктами, бо відмітили, ціни цього року зросли. Традиційний напій ярмарку - медовуху підняли в ціні на двадцятку, півлітри віддавали за 60 гривень. Найбільший натовп збирався біля вишиванок. Вони продавалися майже на кожній ятці.

"Радує, що гарний заробіток. Минулого року ми відмовилися їхати. Боялися, що і цього року торгівля буде слабка. Але в день продаю стабільно 20 вишиванок. Це хороший показник, - розповіла Надія Гундяк із Івано-Франківщини.Найпопулярніші сорочкиз традиційною вишивкою. Також запитують про гуцульські, вони різнокольорові. За ятку заплатила 3 тисячі гривень з гаком за всі дні. Для нас це нормально, можна відбити. Але ми стоїмо на боковому місці. В центрі площі ціни вищі"

Майстри, котрі приїхали з Донецької та Луганської областей, в більшості торгували керамікою.

"Приїхали ми зі Слов'янська своєю машиною. Маю там свою майтерню. Після подій того року, ми майстерню не покинули. Наш будинок вцілів після обстрілів, хоча на вулиці багато дворів зруйнувало снарядами, люди загинули, - сказала Ольга, власниця керамічної майстерні.Там люди вже не вірять ніякій владі. Правду нам мало хто каже"

О першій годині дня відкрили новинку ярмаркуоглядову 12-метрову вежу. Туди може піднятися за раз найбільше 30 чоловік. Вхід20 гривень. Але на ній було пусто. Працівники скаржилися, що люди просто не знають, що сюди можна піднятися. Через ятки з нелегальними продавцями, просто не видно вхід.

Поруч із вежею почали співати афганці, котрі мають свій колектив. Співали козацькі пісні та про українську армію, вигукували Слава Україні. Жінки в натовпі плакали, народ кидав їм у скриньки гроші.

"Їздимо до хлопців в АТО. І виступаємо, і продукти возимо", - сказав один із вокалістів.

Протягом двох днів на ярмарку волонтери із Батальйону небайдужих збирали кошти для бійців АТО. Всього зібрали 3 тисячі гривень.

"Це мало. Ми думали, буде набагато більше. Дуже засмутило те, як себе веде народ. Особливо з Донбасу. Можуть нагрубити, послати. Мовляв, ми й так даємо гроші тисячами, а війна триває", - розказав волонтер Дмитро Устименко.

Кілька годин тривали майстер-класи з гопака, ліплення вареників та вергунів, лозоплетіння.

Під вечір найбільші черги стояли до медовухи, домашнього вина, ковбаси. Шашлик брали мало.

"Хотіли взяти кожен по порції. Нас в сім'ї четверо. Порахували, щоб наїститися треба гривень 400. Вирішили взяти картоплі з салом, салатів та вареників. Кухня дуже смачна, як вдома", - сказав Володимир Міщенко з Полтави, сидів в одному з кафе.

Після 18.00 майстри та підприємці почали розкладати біля яток намети, складали товар поруч себе.

На ярмаркову площу почала сходитися молодь. Обговорюють вчорашній вечір, коли на головній сцені виступав гурт Дзідзьо. Тоді натовп так стрибав, що розламав половину лавок. Сьогодні, о 20.00 розпочався обласний конкурс ді-джеїв.



http://gazeta.ua/articles/regions/_zasmutilo-yak-sebe-vede-narod-osoblivo-z-donbasu-mozhut-poslati-na-poltavschini-zakinchivsya-drugij-den-sorochinskogo-yarmarku/643195
Поделитесь, и будет Вам счастье!
Другие материалы в этой категории: Земельний дерибан Андрій Матковський »
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top