"Шось патріотів поменшало. В тому році ледь пробрався до сцени" - як у Полтаві відзначили День Незалежності






О 8:15 біля пам'ятника Тарасу Шевченку у Полтаві починають збиратися люди. За півгодини тут має розпочатися святкування Дня Незалежності. Кілька чоловік підходять з табличками, на яких назви районів міста.

"Знову все по-старому. Зараз нагонять бюджетників для масовки і вважай вправилися, - зітхає сива жінка років 50. Вмощується на лавці у затінку. - Не буде в країні порядку поки на таке свято люди під примусом ходитимуть. Люди так устроєні, що чим більше їх заставляєш щось робити, тим сильніше вони цьому противляться".

Рівно о 9:00 починається урочиста церемонія покладання квітів до пам'ятника Шевченку. Серед присутніх - керівники міста та області, представники духовенства, учасники АТО. Покладання проходить під супровід духового оркестру.

"Шось патріотів поменшало. В тому році ледь пробрався до сцени. Народу було тисяч дві. А це ріденько, - махає рукою Олександр Вільховий, 64 роки. - У людей, мабуть, нерви поздавали, що жизнь дуже дорога стала. От і не поприходили. Мені тоже важко. Пенсії 1700 получаю. З них 500 гривень стабільно на лікарства йде. Але Україну люблю. Вона ж не винувата, що руководство таке жадне та дурне. Щороку приходжу сюди. Раніше з дітьми, зараз он, його вожу", - з посмішкою киває на хлопчика років чотирьох. Він у вишиванці, підперезаний червоним пояском.

Церемонія триває 15 хвилин. Люди рушають до пам'ятника Загиблим українським козаках. До нього близько 500 метрів.

"Сьогодні ми вшановуємо найбільше творіння нашої націїнезалежну й вільну Україну, - каже міський голова Олександр Мамай. - Перші кроки на шляху до справжньої незалежностідуже складні. Але віра та любов до Батьківщини додадуть нам сил і допоможуть стати по-справжньому демократичною і процвітаючою країною. Інакше й бути не може. Адже за нашими плечима стоять великі предки та їх славетні подвиги".

До мікрофону підходить керівник апарату облдержадміністрації Микола Білокінь.

"За 24 роки Україна пройшла дуже важкий шлях. Сьогодні ми будуємо нашу державу і її майбутнє в залежить від кожного з нас, - говорить Білокінь. - Мабуть, багатьох цікавить питання де перші особи області. Губернатор Валерій Головко разом очільником обласної ради Петром Вороною поїхали вітати з Днем Незалежності полтавців, які зараз знаходяться у зоні АТО. Зокрема бійців 16 батальйону територіальної оборони та медичної роти Збройних сил України".

"Дай хоч подивитися. То ти тепер солідний. Можеш навіть за проєзд не платить", - четверо міліціонерів роздивляються посвідчення учасника АТО свого колеги. Чоловіки сміються. Власник документа ховає його у кишеню.

На імпровізованій сцені розпочинається нагородження лауреатів літературної премії Самійла Величка. Її заснували в Полтаві у 2003 році. Цього разу журі обрало 6 переможців. Кожен з них отримав диплом та грошову нагороду - 2,5 тисячі гривень. По завершенню звучать козацькі пісні. Люди повільно рушають до Свято-Успенського собору Київського патріархату на молебень за Україну.



http://gazeta.ua/articles/life/_sos-patriotiv-pomenshalo-v-tomu-roci-led-probravsya-do-sceni-yak-u-poltavi-vidznachili-den-nezalezhnosti/643784
Поделитесь, и будет Вам счастье!
Другие материалы в этой категории: Земельний дерибан Андрій Матковський »
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top