Білоруські фанати, що приїхали на матч до Львова, здали кров для постраждалих на Донбасі


Білоруські та українські футбольні фанати здали кров для людей, що постраждали в зоні бойових дій в Україні в день матчу національних збірних з футболу у Львові.

Ініціатива здати кров надійшла від білоруських фанатів. Пише "Білоруський партизан".

За словами Тараса Павлова, лідера фан-руху львівської футбольної команди "Карпати", білоруські фанати подзвонили і запропонували здати кров. Українські фанати допомогли технічно провести акцію.

Після обстеження та аналізу кров передадуть для потреб Львівського військового госпіталю.

Відносини білоруських і українських футбольних фанатів не завжди були дружніми. Ще в 2008-му році у Львові господарі побили білорусів на автовокзалі, в 2001-му в Києві були бійки на Хрещатику, пише "Радіо Свобода".

Однак після останнього Майдану білоруські та українські об'єдналися.

"Путін готував для нас іншу модель. Коли почався Майдан, показово було, що однією з перших жертв був білорус. Після того ніяких питань до білорусів не виникало", - розповів Тарас Павлов.

"Фанати Білорусі - вони в більшості патріоти. Схоже, і у нас, і у білорусів є спільні теми, одна субкультура, одна ментальність. Всі переклички - це спонтанно вийшло. Ніхто про це не домовлявся", - розповів український фанат.

Перед матчем збірних України та Білорусі фанати також планують провести спільний марш вулицями Львова.



http://gazeta.ua/articles/regions/_biloruski-fanati-scho-priyihali-na-match-do-lvova-zdali-krov-dlya-postrazhdalih-na-donbasi/645865
Поделитесь, и будет Вам счастье!
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top