У Львові Гребенщиков зіграє з ірландськими музикантами


Завтра, 22 вересня, у Львові, в клубі Picasso, виступить легендарний музикант Борис Гребенщиков. "Завтра починаються наші європейські гастролі. Перша зупинка - у Львові. Приходьте", - написав музикант на своїй сторінці у Facebook.

Цього разу Гребенщиков буде грати не в складі "Акваріума". З ним виступатимуть винятково ірландські музиканти. Разом з легендарним флейтистом Брайаном Фіннеганом, супроводжуючим БГ майже постійно протягом останніх семи років, приїдуть ще два героя сучасної кельтської музики: бороніст Джон Джо Келлі, і його однофамілець, кращий акордеоніст Ірландії Алан Келлі.

Програма концерту тримається у таємниці. Тим не менш, можна припустити, що в такому аранжуванні нові пісні Гребенщикова і старі зазвучать особливо. Проте для Гребенщікова таке поєднання є цілком органічним, адже ірландська музика завжди була одним з тих основних джерел, якими він надихався у своїй творчості.

"Колись, у міфічній юності, друзі-студенти привезли мені нереально довгограючу касету, де було записано кілька годин радіомовлення якоїсь станції, транслювалась британська народна музика. Як я цінував цей скарб! Я затер її до дірок. Кожне прослуховування випускало мою душу на прогулянку в міфічний і, одночасно, реальніший від реального світ. Це було як вода з чарівного джерела, що давала мені нові непомірні сили", - згадує музикант.

Ірландська група БГ встигла зіграти всього кілька концертів: два в Дубліні, один в Ізраїлі і ще кілька в Росії. За свідченням очевидців, після концерту виникає відчуття, що спочатку "Акваріум" і був створений для того, щоб грати в пабах.



http://gazeta.ua/articles/culture/_u-lvovi-grebenschikov-zigraye-z-irlandskimi-muzikantami/648581
Поделитесь, и будет Вам счастье!
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top