Мешканці Мукачевого вийшли з мітлами на протест проти пам'ятника ромам






У Мукачевому на Закарпатті місцева влада урочисто відкрила 3 вересня пам'ятник рому. Самих ромів скульптура образила, адже вона зображає чоловіка-двірника з мітлою.

Про це повідомляє Центр інформації про права людини.

"У Мукачевому місцева влада презентувала пам'ятник рому-двірнику, і показала все, що вона думає насправді про ромів. В образі було вкладено все найстереотипніше, що можна було придумати", - зауважує координатор проектів благодійного фонду "Розвиток" Наталія Козир.

Роми України започаткували флешмобфотографуються в діловому одязі з мітлою в руках, і розказують про "традиційного" ромаз вищою освітою, здобутками.

"Цим самим ми хочемо показати, що ромине "традиційні двірники", а лікарі, педагоги, юристи. Ми повинні зламати цей стереотипи раз і назавжди!",каже Наталія Козир.

До флешмобу приєдналася і Українська фундація правової допомоги. У організації зазначили, що вони виступають проти стиґматизації та дискримінації ромів та підтримують флешмоб "проти приниження людської гідності".

Як повідомив нардеп Віктор Балога, автор ідеї - Андрій Балога, депутат обласної ради, скульптор - Іван Бровді.

"Мукачевоєдине місто в Україні, де пам'ятники ставлять простим людям. Спочаткусажотрусу, сьогодніпростому рому-господарнику", - написав Балога у Facebook.

Автор ідеї - Андрій Балога. Автор роботи - наш народний скульптор Бровді Іван Васильович.Вариш скоро прикрасить щи єнна скульптура. Що повісте - ко йсе?



http://gazeta.ua/articles/life/_meshkanci-mukachevogo-vijshli-z-mitlami-na-protest-proti-pamyatnika-romam/645920
Поделитесь, и будет Вам счастье!
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top