Путін змістив Пургіна, щоб завоювати прихильність Заходу - The Times


Переворот в керівництві самопроголошеної "ДНР", здійснений під російським керівництвом, а також нарощування військової присутності в Сирії пророкують стратегічну зміну в підході Москви до Заходу, стверджує The Times.

"За даними української розвідки, російські сили безпеки минулого тижня викрали "твердолобого" спікера парламенту" Андрія Пургіна, пишуть журналісти Максим Такер і Тому Кохлен.

Потім "спікером" став Денис Пушилин, в минулому заступник Пургіна.

Зміщення Пургіна "означає, що Кремль хоче відійти від відкритого конфлікту в Україні і прямувати до імплементації мирних угод, підписаних в лютому в Мінську", вважають журналісти.

Газета називає Пургіна "імперіалістом". "Колись його підхід вітався в Москві, а тепер розглядається як перешкода зусиллям президента Путіна по зниженню напруження українського конфлікту в момент, коли Путін направляє до Сирії бронетехніку, авіацію і війська", - йдеться в статті.

Новий спікер Пушилін був переговірником у Мінську. "Він повністю залучений в процес умиротворення", - вважає видання.

Газета цитує донесення СБУ: "Тепер головний пріоритет для Кремля - "повернути "ДНР-ЛНР" Україні на російських умовах".

"Таким чином збережеться територіальна цілісність України, а всі фінансові проблеми по відновленню Донбасу будуть перекладені на Київ, одночасно буде гарантовано, що уряд "ДНР" залишиться під контролем російських спецслужб", - йдеться у повідомленні.

Західні дипломати вважають: російське "балансування на грані війни у Сирії - можливо, спроба домогтися поступок з українського питання.

Вони вважають, що ключову роль зіграє виступ Путіна на Генасамблеї ООН наприкінці вересня. За очікуваннями дипломатів, Путін спробує продемонструвати, що є для Заходу дуже важливим партнером.

"Кілька західних дипломатів сказали, що Росія, мабуть, домагається більш потужної позиції для торгу на переговорах щодо Сирії", - пише газета.

Присутність російських військ в Сирії може бути використана для спроб домогтися від Заходу поступок з українського питання, вважає видання.



http://gazeta.ua/articles/politics/_putin-zmistiv-purgina-schob-zavoyuvati-prihilnist-zahodu-the-times/646962
Поделитесь, и будет Вам счастье!
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top