Польща виділила 230 тис. євро на ліки для переселенців Дніпропетровщини


На медикаменти для переселенців, які знайшли притулок на Дніпропетровщині, Польща виділила 230 тис. євро. - всього допомогу нададуть 1255 сім'ям, в яких є люди з особливими потребами, або багатодітним.

Як повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної держадміністрації, у п'ятницю соціальні картки, за допомогою яких можна буде отримати ліки в аптеці, отримали перші 20 з них.

"Важкохворим людям, інвалідам, багатодітним сім'ям видадуть соціальні картки. Щомісяця на них надходитиме 1 тис. грн для отримання ліків в аптеці. Проект розраховано на серпень, вересень, жовтень і листопад цього року. У ньому візьмуть участь 1255 сімей. Всього наші колеги з Польщі виділили для цієї мети 230 тисяч євро", - розповіла голова Дніпропетровської обласної організації товариства Червоного хреста України Людмила Лашко.

Придбати ліки, памперси і дитяче харчування переселенцям тепер буде набагато простіше, відзначила вона. А ось купити, наприклад, біологічні добавки або косметичні креми за ці гроші не вийде.

"Проект є результатом співпраці Дніпропетровської облдержадміністрації, обласного комітету Червоного хреста, їхніх польських колег та МЗС Польщі", - розповів радник голови Дніпропетровської ОДА Віталій Литвин.

Як розповіла переселенка з Горлівки Галина, яка вже рік практично живе у дніпропетровській міській лікарні № 4, де через день проходить гемодіаліз, їй така допомога дуже потрібна, тому що її єдиний дохід - пенсія. "Гемодіаліз проводять безкоштовно, до нас дуже добре ставляться, допомагають, чим можуть. Але потрібні ще препарати для печінки, шлунка, ліки від серця", - зазначила вона.



http://gazeta.ua/articles/regions/_polscha-vidilila-230-tis-yevro-na-liki-dlya-pereselenciv-dnipropetrovschini/641398
Поделитесь, и будет Вам счастье!
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top