В Дніпродзержинську планують демонтувати 23 радянських пам'ятники


У Дніпродзержинську відбулася нарада щодо виконання Закону України "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Дніпродзержинської міської ради.

За словами заступника міського голови Сергія Павлюка, з 63 пам'ятників та пам'ятних знаків міста Дніпродзержинськ 23 підлягають знесенню згідно із законом. Знести їх можна буде тільки після того, як Міністерство культури виключить пам'ятники з Держреєстру нерухомих пам'яток України. Але рішення про їх демонтаж можна прийняти вже зараз.

Фінансування робіт з демонтажу та благоустрою території знесених пам'ятників буде покладено на департамент житлово-комунального господарства та будівництва міської ради. За приблизними підрахунками, сума витрат не перевищить 150 тис.грн, йдеться в повідомленні.

За словами Павлюка, проект рішення про демонтаж радянських пам'ятників планують розглянути на найближчій сесії міської ради. У проекті рішення передбачається, що об'єкти будуть демонтовані із збереженням їх цілісності.



http://gazeta.ua/articles/life/_v-dniprodzerzhinsku-planuyut-demontuvati-23-radyanskih-pamyatniki/635309
Поделитесь, и будет Вам счастье!
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top