Василь Вірастюк у Вінниці піднімав однією рукою чоловіків






В центральному парку Вінниці відбувся фінал кубка України зі стронгменубогатирські ігри. Протягом дня більше 40 спортсменів у трьох категоріяхдо 95 кілограм, до 110 та понад 110визначали найсильнішого. Переносили на плечах 330-кілограмове "коромисло", виконували "прогулянку фермера" із 120-кілограмовими штангми у кожній руці, робили жим та піднімання штанг вагою до 200 кілограм.

"У Вінниці змагання проводяться вперше, але на дуже високому рівні. Потужно по бойовому духу боролися за перемогу у категорії до 95 кілограм. Перша шістка розійшлася з різницею у півбали. Хорошим був дебют п'ятьох вінницьких спортсменів. Тільки недавно почали займатись, але вже показують середній результат. Будемо говорити із місцевою владою про відкриття спеціалізованого майданчику для стронгменів", - каже головний суддя змагань Сергій Конюшок.

Лідером вінницької команди є майстер спорту із важкої атлетики 26-річний Сергій Грачов.

"На початку весни я звернувся у федерацію стронгменів для відкриття у Вінниці осередку, а вже у червні почали підготовку до чемпіонату України, - розповідає вінничанин. - До того цим ніхто не займався. Для фінансування знайшов спонсорів серед своїх друзів. Тепер плануємо проводити змагання такого рівня щороку. Також започаткуємо турніри обласні та міські. Щоб максимально укомплектувати збірну області. Нехай наші здорові і сильні хлопці покажуть себе всьому світу."

У перервах між змаганнями професіоналів на майданчик запрошували глядачів. В одному із конкурсів хлопці присідали із дівчатами на руках. Інші мали змогу повправлятися із богатирськими важкостями.

"Знаю, що це небезпечно, можна спину зірвати. Але я на минулих вихідних добре розім'явся з мішками картоплі, то й вирішив себе спробувати ще в якості богатиря. І вийшлопідняв", - ділиться 23-річний вінничанин Михайло Коломійцев після піднімання 75-кілограмової труби.

Змагання глядачів судив 5-разовий володар титулу "Найсильніша людина України" Василь Вірастюк.

"Щоб перекваліфікуватися із важкоатлета або паурліфтера у хорошого стронгмена треба зо два роки, - каже він.У нас всі снаряди особливі. Потрібно освоїти техніки, розвивати швидкість, координацію силову витривалість, функціонал. Недарма ж нас називають стронгменаминайсильнішими. Хлопці намагалися показати результат на норматив кандидатів і майстрів спорту, боролися за звання чемпіона України і головне хотіли зацікавити спортом людей."



http://gazeta.ua/articles/regions/_vasil-virastyuk-u-vinnici-pidnimav-odniyeyu-rukoyu-cholovikiv/645907
Поделитесь, и будет Вам счастье!
Другие материалы в этой категории: У Вінниці "орел Авакова" начальник міліції напав на журналіста (відео) »
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top