"Магазин і хату облили отрутою, а міліція покриває" — у Вінниці мати з донькою оголосити безстрокову акцію протесту





Біля Вінницької обласної ради почалася безстрокова акція сім'ї Московчуків з селища Піщанка. Наприкінці 2013-го року їхній магазин та будинок сусіди облили отрутохімікатами. Все майно в будівлі просочене їдким смородом. З того часу родина виїхала зі свого будинку.

"З сусідами ворогуємо давно. Десь 15 років тому просила сусіда-газозварника підремонтувати мій вагончик-магазин. Після роботи заявив, що йому не віддала гроші. Через це мстить нам. Сам признався, що це він облив. Сказав, що нічого я не докажу. Але ж на власні очі бачила, як він на світанку це робив" - розповідає Ніна Московчук.

У міліції відкрили кримінальне провадження. На думку жінки, слідство затягується. Не хочуть проводити токсикологічну експертизу.

"Ми не могли залишатися в своєму будинку. Там настільки все просочене отрутою, що дихати нічим, у дочкихворе серце. Навіть слідчий приїздив оглядати хату, то і його тягнуло на рвоту, вибігав на вулицю"говорить жінка. - Магазин і хату облили отрутою, а міліція покриває. Досі винуватих не посадили. Банда міліцейська і Піщанська, і Вінницька"

Останні півтора року Московчуки винаймають житло. Влітку ночували на лавці.

"У Вінницю приїхали електричкою безкоштовно. Не маємо двісті гривень на квиток в автобус. Ночували на вокзалі. Там зустріла свій 29-й день народження. Коли маю свій власний будинок, не повинна скитатись по світу. Місцева влада дала відписку, що будинок не придатний для життя. Тільки то вже наші проблеми, де нам жити далі"починає плакати Віталіна.

До Московчуків підходить чоловік у цивільному. Представляється міліціонером. Просить жінок згорнути матрац та ковдру. Мовляв, це псує загальний вигляд. Просить зібрати речі і пройти до міліції і обговорити їхню проблему.

"Хай мама іде, а я тут залишусь. Поки нам не допоможуть, ми звідси не підемо. Кримінальна справа навмисне затягується. Чиновники не реагують"відказує жінка.

Перехожі сунуть у руку жінкам 20-100 гривень. За них пообідають та повечеряють у їдальні облдержадміністрації. Ночувати збираються на залізничному вокзалі. Сподіваються, що хтось їх прийме на нічліг.



http://gazeta.ua/articles/regions/_magazin-i-hatu-oblili-otrutoyu-a-miliciya-pokrivaye-u-vinnici-mati-z-donkoyu-ogolositi-bezstrokovu-akciyu-protestu/647590
Поделитесь, и будет Вам счастье!
Другие материалы в этой категории: У Вінниці "орел Авакова" начальник міліції напав на журналіста (відео) »
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top