Вінничанам презентували "Абрикоси Донбасу"



Сьогодні у вінницькій книгарні "Є" пройшла презентація книги Абрикоси Донбасу української письменниці Любові Якимчук. Авторка родом з Первомайська Луганської області. У віршах розповідає про події в АТО, побачені на власні очі

"Дитинство запам'яталося особливо великими урожаями абрикос. З них робили майже всю консервацію і навіть зефір. Саме абрикоси були заробітком в містечку, їх здавали провідницям у московський поїзд.Тому саме абрикоси асоціюються у мене з Донбасом, каже Якимчук.

В одному з віршів Любов Василівна написала "Там, де не ростуть абрикоси, починається Росія" , - так і виникла назва збірки.

"Війну на Донбасі довелось побачити на власні очі. Уся моя родина перебувала в Первомайську під час окупації. Моя сестра жила в ста метрах від захопленого управління СБУ та ходила з бойовиками в один і той же супермаркет,вони були з автоматами в руках, усе це бачила на власні очі в квітні травні цього року. В будинок мої бабусі на днях влучив снаряд. Я дуже тішусь, що мені вдалось її перевезти звідти, раніше, - каже письменниця. Більшість її знайомих, що все ж залишилось на окупованій території цікавляться її поезію. Це вірші, що говорять про людей, їх проблеми. Її збірка це протистояння замовченню проблем, які є на Донбасі і про які мовчать.

"Якщо не будуть писати наші українські письменники, це зроблять за нас російські , уже з зовсім іншого боку", - каже Якимчук.



http://gazeta.ua/articles/regions/_vinnichanam-prezentuvali-abrikosi-donbasu/644815
Поделитесь, и будет Вам счастье!
Другие материалы в этой категории: У Вінниці "орел Авакова" начальник міліції напав на журналіста (відео) »
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top