Заграницей Микола Гоголь представлялся как «украинец»

Перемога! Як ранішенами вже зазначалося у присвяченомуМиколі Гоголю матеріалі, Гогольреєструвався на Карлсбадському курортіяк «Nicolas de Gogol, Ukrаinien».

У публікаціївід 1846 года в «Almanach de Carlsbad, ou mélangesmédicaux, scientifiques et littéraires...: 16:e annе».У розділі,присвяченому людям, які відвідалиКарлсбад, є й така: "Mr. Nicolas de Gogol,Ukrainien, établi à Moscou, auteur de quelques comédies russes».Вперекладі з французької: «Пан МиколаГоголь, українець, який мешкає в Москві,автор кількох руських комедій».

Зрозуміло,щовсупереч теоріям ісконніків це-вагомийаргумент на користь того,що Гоголь бувукраїнцем бо свідчить про те, ким вінсам себе вважав.


Але, залишаласяпроблема з першоджерелом. Наскількинам відомо, книжка з такою назвою:«Almanach de Carlsbad, ou mélanges médicaux, scientifiques etlittéraires...: 16:e annе», яка містить оригіналцього запису знаходиться в приватнійколекції і у мережу не викладалася. (Бібліографічні дані: назва: Almanach deCarlsbad, ou mélanges médicaux, scientifiques et littéraires...:16:e annе;Автор: Jean de Carro;опублікована:1846рік. )


Проте, можете привітатинас з перемогою: нам вдалося відшукатив мережі три дослідження-книжки обмеженогодоступу, які наводять скан оригіналузапису з першоджерела (посилання накнижки, що містять скан тут.

Quest історія Украиїни-Русі




Источник: “http://uainfo.org/blognews/60165-zagranicey-mikola-gogol-predstavlyalsya-kak-ukrainec.html”

Поделитесь, и будет Вам счастье!
Другие материалы в этой категории: Порт для Ахметова. Часть 3: скандал дошел до СБУ »
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top