Велика #ЗРАДА депутата БПП Олександра Співаковського!!!

Сергій Храпатий  - відданий посіпака відомого україножера  Дмитра Табачника днями очолив  Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти в Україні. Ця новина  приголомшила українську громадськість, адже  в часи Януковича-Табачника, у 2011-2014 роках, Сергій Храпатий на посаді начальника відділу гуманітарної освіти департаменту вищої освіти МОН публічно називав українських істориків “скотами” (http://bit.ly/2eZcXe2). Ще   Храпатий  запам’тався студентам своїм шахрайством і хабарництвом  на посту директором студмістечка КНУ, про що були неодноразові звернення до прокуратури (http://bit.ly/2eCxBNQ). Але тоді  Храпатого не тільки не покарали, а й довірили важливу справу – перешкоджати   студентам ходити  на Майдан під час Революції гідності.



«І ось, за два роки по перемозі Майдану, нікчемного українофоба та хабарника Храпатого таємним голосуванням членів НАЗЯВО обрано очолювати це агентство – орган, наділений найширшими повноваженнями щодо вищих навчальних закладів, спеціально створений, щоб усунути корупційні схеми, пов'язані із захистом дисертацій, ліцензуванням і акредитацією, присвоєнням вишам статусів, наділенням преференціями тощо. Хіба людину не те що з підмоченою, а з вимоклою до рубця репутацією можна призначати на таку посаду?» -  обурюються громадські активісти на сторінці ГО «Відсіч».   Вони переконані, що стара табачниківська освітянська мафія зробила все, щоб пропхати до агентства своїх людей, які покриватимуть корупцію та профнепридатність табачниківських кадрів і шкодитимуть Україні та українській вищій освіті.



Як це стало взагалі можливо, адже сам Табачник давно у вигнанні?!   Виявляється, що лобістом  цього хабарника  і українофоба став  депутат Верховної Ради від Блоку Петра Порошенка (перший заступник голови Комітету  з питань науки і освіти) Олександр Співаковський. Він особисто переконував членів НАЗЯВО голосувати саме за ставленика Табачника і Суліми,  їх посіпаку Храпатого,  прикриваючись депутатським мандатом і ім’ям Президента України він ходив на всі засідання і втручався в роботу незалежної  агенції з питань якості вищої освіти. Він підбурював членів агенції відмовитись від процедури обрання голови, підготовленої МОН, згідно всіх вимог  чинного законодавстві і поспіхом провести голосування в іншому місті. Юристи зазначають, що обрання голови НАЗЯВО відбулося з  порушеннями, зокрема були відсутні Кабінки для таємного голосування і члени агенції  ставили позначки в бланках у присутності сторонніх осіб. Не зважаючи на це,  Олександр Співаковський  чи не найпершим привітав на своїй офіційній сторінці у ФБ Сергія Храпатого з обранням на посаду Голови НАЗЯВО, та бажав йому успіхів у подальшій непростій діяльності.



Чого він  так поспішав і ліз поперед батька в пекло, адже згідно з законом, голову  НАЗЯВО має призначити  Уряд, який це питання ще не розглянув? Очевидно, що пан народний обранець усвідомлює, що члени Кабміну  можуть заблокувати рішення членів агенції і відхилити подання на Храпатого,  яке було б прямою зрадою ідеалів Майдану . Тому Співаковський намагається  створити ілюзію, що голову НАЗЯВО вже обрали, і це рішення не підлягає подальшому обговоренню. 

Але поспіхом проштовхнути узгоджену з Дмитром Табачником і Євгеном Сулімою кандидатуру Храпатого йому не вдалось, бо громадські активісти уважно спостерігають за перебігом  подій. Представники десятків громадських об’єднань вже підписали публічне звернення до Уряду з вимогою не допустити призначення Сергія Храпатого головою Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти

«Закликаємо Кабінет Міністрів та всіх представників української влади не дозволити табачниківським кадрам нахрапом захопити контроль над українською вищою освітою. Освіта має бути очищена від українофобів і корупціонерів! Будь-які наміри затвердити кандидатуру Храпатого в Кабміні громадськість розглядатиме як сигнал до масових пікетувань» - йдеться у зверненні (https://www.facebook.com/vidsich/posts/1173894782677939#)   .



За даними власних джерел в Кабміні стало відомо, що Прем’єр міністр України Володимир Гройсман належним чином відреагував на звернення активістів і не зважаючи на інтриги з боку виконуючого обов’язки голови Комітету з питань науки і освіти пана Співаковського не підпише завтра подання НАЗЯВО на призначення Хропатого головою.  Більш того, кажуть,  що він такий розлючений очевидною підставою з боку однопартійця, що готовий іти до Президента і ставити питання, щодо виключення Олександра Співаковського з фракції БПП. Прем’єр  вже неодноразово дорікав  народному депутату, що той, через власні амбіції і інтереси, постійно критикує і гальмує реформу освіти, яка є одним з пріоритетів роботи Уряду. Насправді,  Співаковський  штучно затягує прийняття базового  закону «Про освіту», яким має врегулювати  роботу НАЗЯВО та  запровадити прозорі процедури розподілу державних коштів у ВНЗ. Гройсман переконаний, що це #ЗРАДА і Петру Олексійовичу теж не  сподобається, що прикриваючись ім’ям Президента, Співаковський хоче перетворити незалежну агенцію в театр маріонеток і смикати разом з Храпатим, Сулемою і Табачником за ниточки ректорів.  Адже, обрання голови і членів НАЗЯВО -  є дуже важливим питанням, бо цей орган  має широкі повноваження і вплив на ректорів, через процедури ліцензування  ВНЗ, акредитації спеціалізованих вчених рад та контролю їх діяльності, порядок  присвоєння вчених звань та інше. Це відкриває шалені можливості для хабарництва і здирництва з боку недоброчесних керівників агенції. Тож громадські активісти «Відсічі» наголошують , що очевидною є потреба оновлення складу НАЗЯВО та переобрання його голови. 

Поделитесь, и будет Вам счастье!
Другие материалы в этой категории: « Регистрационная мафия в Украине. Андрей Довбенко и Компания Корпоративные шантажисты Андрей Довбенко и его корешь Петренко »
,

Copyright © 2008-2021. 44 канал Киев - Новости Аналитика Соцопросы

Данный сайт работает как социальный блог, открытая социальная площадка где каждый может опубликовать свои материалы, многие материалы приходят на почту и публикуются администрацией сайта после модерации. В связи с эти возможны некорректное отображение источника текста или графики, если Ваши авторские права или права на торговую марку (товарный знак) нарушены, просим извинения, указывайте о данных нарушениях нам на почту, и мы немедленно исправим это недоразумение. Спасибо.

Scroll to Top